Miliardarul David Murdock vrea sa ajunga la 125 de ani

Autor: Anca Arsene-Barbulescu Postat la 07 martie 2011 69 afişări

La 87 de ani, miliardarul David Murdock se gandeste deja la aniversarea a 125 de primaveri. Nu pare un obiectiv plauzibil, dar milionarul mizeaza sute de milioane de dolari pentru a-si asigura longevitatea.

Multi si-ar dori poate sa afle secretul longevitatii, cata vreme ar avea sanse sa duca o viata buna pana la o varsta foarte inaintata. Unii recurg la diete drastice sau alte tratamente in incercarea de a-si prelungi viata. Altii, cum este si miliardarul David Murdock, investesc bani grei in tehnologii si centre de cercetare si dezvoltare in acest sens, scrie Daily Mail.

Murdock a pariat 500 de milioane de dolari din averea personala pentru a ajunge la varsta de 125 de ani. Investitia a fost directionata catre un centru de cercetare de ultima ora, care sa demonstreze ca o alimentatie pe paza de plante este raspunsul longevitatii.

Clasat pe locul 130 in lume in clasamentul celor mai bogati 400 de oameni din lume realizat de Forbes, miliardarul este onvins ca tocmai stilul sau de viata de pana acum si alimentatia sanatoasa au fost motivele pentru care a ajuns la varsta de 87 de ani si nu a fost bolnav niciodata, potrivit publicatiei Daily Mail.

Sfarsitul unui miliardar - a murit dupa 30 de ani in care a stat paralizat, orb, fara o ureche si renegat de familie (GALERIE FOTO)

In primul rand, Murdock consuma doua sau trei sucuri naturale in fiecare zi, 20 de fructe si legume crude, fructe de mare, oua fara galbenus si nuci. Nu mananca niciodata produse lactate, carne cu exceptia pestelui, bauturi alcoolice, zahar si sare. Si in fiecare zi se asigura ca sta macar cateva minute la soare, pentru a absorbi mai bine in oase vitamina D, si nu merge niciodata la culcare mai tarziu de ora 11 noaptea. Nu degeaba are o tensiune excelenta, nici urma de colesterol si un tonus de invidiat.

Murdock si-a cladit averea estimata la 2,7 de miliarde de dolari din investitii in proprietati imobiliare, dar si din afaceri precum Dole, cel mai mare furnizor de fructe si legume proaspete din lume.

Obsesia pentru alimentatia sanatoasa a pornit dupa moartea tragica a sotiei sale Gabriele, diagnosticata cu cancer la varsta de 43 de ani. Omul de afaceri este convins ca o dieta alimentara corespunzatoare ar fi salvat-o pe sotia sa. "Daca stiam atunci ce stiu acum, as fi salvat-o pe Gabriele", a declarat el anterior pentru publicatia New York Times.

Medicii lui Murdock nu sunt insa foarte convinsi ca acesta va reusi sa-si atinga obiectivul de a trai pana la varsta de 125 de ani. Tata miliardarului a avut o viata destul de lunga, avand peste 90 de ani cand a murit, dar mama si surorile lui nu au avut aceeasi soarta. Speranta de viata a unui barbat nascut in SUA este astazi de aproximativ 75 de ani, iar cei care depasesc acest prag si ajung la 87 de ani, cum e cazul lui Murdock, ar trebui sa mai traiasca doar inca aproximativ cinci ani.

Daca totusi va reusi, Murdock va detine un record mondial, in conditiile in care cea mai longeviva persoana din lume a fost o femeie din Franta care a murit la varsta de 122 de ani. Cat despre cel mai longeviv barbat din lume, Walter Breuning a trait pana la 114 ani.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
miliardar,
David Murdock,
bani
/actualitate/miliardarul-david-murdock-vrea-sa-ajunga-la-125-de-ani-8037431
8037431
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.