Mihail Formuzal vrea să conecteze Găgăuzia la piaţa de gaze din Uniunea Vamală cu Rusia

Postat la 15 mai 2014 36 afişări

Găgăuzia doreşte să se integreze pe piaţa gazelor din Uniunea Vamală prin intermediul unei companii nou înfiinţate care gestionează cei aproximativ 400 de kilometri de reţele de gaz de pe teritoriul regiunii autonome, a anunţat başcanul Mihail Formuzal, într-o conferinţă de presă, relatează IPN.

Mihail Formuzal vrea să conecteze Găgăuzia la piaţa de gaze din Uniunea Vamală cu Rusia

 Başcanul Găgăuziei a declarat că cei aproximativ 400 de kilometri de reţele de gaze nu se află în proprietatea companiei Moldovagaz şi a asigurat că acţiunile autorităţilor de la Comrat în această privinţă vor fi în limitele legislaţiei Republicii Moldova.

Mihail Formuzal a afirmat ca integrarea autonomiei găgăuze pe piaţa de gaze a Uniunii Vamale înfiinţate de Rusia va oferi posibilitatea achiziţionării gazului la preţuri convenabile pentru toţi cetăţenii Găgăuziei şi va asigura securitatea energetică a regiunii.

"Sunt bani publici cei pe care-i concentrăm în această întreprindere. Trebuie să asigurăm funcţionarea acesteia , iar după aceasta ne vom gândi ce vom face cu aceste reţele şi cum le vom exploata pentru a obţine beneficii maxime pentru cetăţeni", a declarat Formuzal.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/mihail-formuzal-vrea-sa-conecteze-gagauzia-la-piata-de-gaze-din-uniunea-vamala-cu-rusia-12627475
12627475
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.