Mihai Tănăsescu: Ce se întâmplă dacă România nu face ceea ce îi cere FMI

Postat la 30 octombrie 2011 23 afişări

Problema arieratelor la companiile de stat va fi rezolvată în următorii doi ani, ţinând cont de ritmul în care vor fi aduşi manageri privaţi la aceste companii, iar dacă nu vor fi respectate termenele pentru reforma companiilor de stat, inclusiv prin aducerea de manageri privaţi, atunci condiţiile FMI ar putea fi mult mai stricte, a declarat Mihai Tănăsescu, reprezentantul României la FMI, la emisiunea "După 20 de ani", difuzată duminică la Pro TV.

Oficialii FMI consideră că numirea managerilor privaţi la companiile de stat este o măsură insuficientă şi vor cere autorităţilor române să modifice legislaţia astfel încât managerii să aibă şi puterea de a decide acţiuni strategice. În plus, FMI insistă ca Guvernul să cedeze controlul la mai multe companii de stat, în special din transporturi şi energie, considerând că investitorii sunt mai degrabă interesaţi de pachete majoritare decât de preluarea unor participaţii minoritare.

Întrebat dacă neîndeplinirea angajamentelor ar putea pune în pericol acordul FMI, Tănăsescu a arătat însă că în cazul unui astfel de scenariu, impactul negativ ar fi mai degrabă în planul imaginii României. "Vedeţi, este un acord de tip precaut, nu este un acord care necesită neapărat tragerea banilor necesari. Dar mai important decât banul în momentul de faţă este imaginea, este modul în care o ţară se prezintă în faţa directorilor executiv şi modul în care programul este pus în valoare", a arătat Tănăsescu.

Mai mult pe www.mediafax.ro.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/mihai-tanasescu-ce-se-intampla-daca-romania-nu-face-ceea-ce-ii-cere-fmi-8918126
8918126
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.