Mihai Şora: Urmează încă patru ani de şcoală, cu lecţii la seral

Autor: Petru Mazilu Postat la 07 decembrie 2020 217 afişări

Filozoful Mihai Şora a comentat rezultatele alegerilor parlamentare de duminică spunând că urmează încă patru ani de şcoală, cu lecţii la seral. Astfel, el i-a răspuns unui tânăr care a anunţat pe Facebook că este dezamăgit şi nu mai votează de acum încolo.

Mihai Şora: Urmează încă patru ani de şcoală, cu lecţii la seral

Mihai Şora a reprodus mesajul găsit pe Facebook. „Tânăr nervos, la 40 de ani: E ultima oară când mai votez!“, scrie în mesajul tânărului.

Şora îi răspunde şi îl roagă să nu se grăbească deoarece democraţia nu se construieşte pe laşităţi, retrageri, spaime ori somaţii.

„Dragul meu, deşi aş avea motive (temporale) întemeiate, nu m-aş grăbi să spun o asemenea enormitate. Democraţia nu se construieşte pe laşităţi, retrageri, spaime ori somaţii. Iar România nu e o ţară pierdută undeva, în eter… Doar că unii dintre oamenii ei pricep mai greu legătura cauză-efect. Nu ne rămâne decât să-i învăţăm ce am învăţat noi înşine de-a lungul istoriei. Poporul român nu e mai leneş ori mai nevolnic decât alte popoare. Urmează încă patru ani de şcoală, cu lecţii la seral”, este mesajul lui Mihai Şora pentru tânărul dezamăgit de rezultatul alegerilor parlamentare.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
mihai şora,
mesaj,
alegeri

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.