Mihaela Popa, CEC Bank: În ultimul an am făcut un salt de 3-5 ani în ceea ce priveşte digitalizarea băncii

Postat la 17 aprilie 2021 119 afişări

Mihaela Popa, CEC Bank: În ultimul an am făcut un salt de 3-5 ani în ceea ce priveşte digitalizarea băncii

CEC BankPrim-vicepreşedinte


Valoare active nete (2019): 32,6 mld. leiProfit (2019): 379,6 mil. lei Număr de angajaţi (la final de 2020): 5.616


—   Cea mai importantă lecţie învăţatăîn pandemie:

Faptul că lucrurile se pot schimba enorm de la o zi la alta şi că este important să te adaptezi, să găseşti soluţii.

—   Cea mai importantă decizie pe care am luat-o în ultimul an:

Digitalizarea. Strategia CEC Bank pe următorii ani prevedea modernizarea băncii, inclusiv prin investiţii în informatizare. Însă pandemia ne-a forţat să accelerăm acest proces. Cred că în ultimul an am făcut un salt de 3-5 ani în ceea ce priveşte digitalizarea CEC Bank ‒ ne-am informatizat o parte din fluxurile interne şi am reuşit să lansăm produse 100% online pentru clienţi.

—   Cum mi-am menţinut colegii motivaţi în această perioadă:

Anul pandemiei cred că a fost o experienţă unică din punctul de vedere al coordonării echipelor şi m-a trimis cumva cu gândul la conducătorii de armate şi cum îşi mobilizează oamenii pe timp de război – pentru că au existat momente de teamă, mai ales în primele săptămâni ale pandemiei. Este important ca oamenii să simtă că le eşti alături şi că perioadele dificile sunt trecătoare ‒ vor urma şi vremuri mai bune. Vom lucra împreună, oricare ar fi circumstanţele.

—   Work from home sau de la birou?

Un mix dintre cele două. Înţeleg raţiunea work from home, de a limita cât mai mult contactul direct cu alte persoane, mai ales în perioade când rata de infectare este în creştere şi când există instrumente care pot compensa parţial absenţa de la birou – cum ar fi întâlnirile online, soluţiile software de gestionare a echipelor. Dar, pe de altă parte, în unele domenii nu este posibil să întrerupi direct interacţiunea personală. De exemplu, agenţiile bancare trebuie să funcţioneze indiferent de condiţii, pentru că oamenii trebuie să aibă acces la banii lor sau chiar la soluţii de finanţare «de urgenţă». Şi, ca lider, trebuie să fii alături de oamenii tăi din prima linie.

—   Locul din care îmi iau energia necesară depăşirii unei crize:

Cred că fiecare persoană are nevoie de o zonă de confort. Pentru mine, acest refugiu este familia: când sunt alături de ei uit de orice alte probleme şi îmi dau un sentiment al împlinirii în viaţă.

—   Persoana care m-a inspirat cel mai mult în această perioadă:

Am fost impresionată de medicul ATI din Neamţ care şi-a riscat propria viaţă pentru a-şi salva pacienţii. Povestea lui spune multe despre pasiunea cu care îşi face meseria.

—   Putere vs. feminitate:

Nu cred în tipare şi tipologii. Cred că fiecare persoană are şansa propriului parcurs în viaţă, iar diferenţa o face profesionalismul, ambiţia, dorinţa de a învăţa, abilitatea de a motiva echipele.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.