Migraţia care începe să apese greu. Guvernul nu mai vrea 2 miliarde de euro de la căpşunari. Vrea zeci de miliarde

Postat la 24 februarie 2016 371 afişări

„Potenţialul investiţional“ al românilor care lucrează în străinătate nu este de 1,5 mld. euro anual, ci de „zeci de miliarde“, susţin primii doi cei mai influenţi oameni în stat, preşedintele şi premierul. Problema lor este cea a vulpii privind prin gard la strugurii dulci: cum să aduci atâta bănet în vizuină?

Migraţia care începe să apese greu. Guvernul nu mai vrea 2 miliarde de euro de la căpşunari. Vrea zeci de miliarde

 „Diaspora românească reprezintă un capital pe mai multe planuri, dacă e să ne uităm la partea economică, remiterile anuale sunt de circa 1,5 mi­liarde de euro, dar potenţialul economic şi investiţional al diasporei româneşti putem să-l cifrăm chiar la zeci de miliarde de euro“, a susţinut ieri premierul Dacian Cioloş, la o dezbatere organizată de preşedintele Klaus Ioha­n­nis care a ajuns în fruntea statului cu sprijinul masiv al românilor din străinătate.

Între 2 şi 3 milioane de români au plecat în ultimii 20 de ani din ţară. Ple­carea lor a însemnat iniţial o despo­vărare pentru sistemul social, pe fondul restrângerii grave a economiei postco­muniste.

Acum însă, odată hopul trecut, se vede, de fapt, ce pierdere imensă a însemnat acest exod egal întâlnit doar în vremuri de războaie.

Ultimul recensă­mânt din 2011arăta că România a pierdut, în zece ani, 12% din polulaţie. Dar de atunci alţi zeci de mii de oameni au părăsit ţara.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
miliarde,
refuz,
guvern,
incepere,
migratie,
romani,
potential
/actualitate/migratia-care-incepe-sa-apese-greu-guvernul-nu-mai-vrea-2-miliarde-de-euro-de-la-capsunari-vrea-zeci-de-miliarde-15086403
15086403
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.