Michelin caută 120 de oameni pentru fabrica de anvelope din Zalău, judeţul Sălaj

Autor: Laurentiu Cotu Postat la 30 noiembrie 2022 279 afişări

Michelin România, parte a grupului francez Michelin, unul dintre cei mai mari producători de anvelope la nivel mondial, are disponibile în prezent 120 de locuri de muncă pentru fabrica din municipiul Zalău.

Michelin caută 120 de oameni pentru fabrica de anvelope din Zalău, judeţul Sălaj

Michelin România, parte a grupului francez Michelin, unul dintre cei mai mari producători de anvelope la nivel mondial, are disponibile în prezent 120 de locuri de muncă pentru fabrica din municipiul Zalău, judeţul Sălaj, cele mai multe joburi disponibile fiind pentru operatori la prelucrarea cauciucului (49), electricieni de întreţinere şi reparaţii (23), dar şi pentru mecanici, electromecanici sau inigeni, potrivit informaţiilor de pe site-ul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Sălaj.

Michelin România a ajuns anul trecut la un număr mediu de 4.394 de angajaţi, cu 470 de oameni mai mult decât în 2020. Compania a ra­portat pentru 2021 o cifră de afaceri de peste 4,21 mld. lei (856,3 mil. euro), în creştere cu 32,4% faţă de anul anterior şi un profit net de peste 143 mil. lei (29 mil. euro), de 2,2 ori mai mare faţă de anul precedent, conform datelor publice.

Michelin deţine în România trei fabrici - două la Zalău (una de cord metalic şi una pentru anvelope de camion şi utilaje) şi încă una la Floreşti, unde produce exclusiv anvelope pentru autoturisme sub brandurile Kleber, care reprezintă aproximativ trei sferturi din producţie şi BF Goodrich, conform unor informaţii oferite anterior de companie.

Uzina Michelin de la Zalău produce amestecuri de cauciuc şi alte produse semifinite, anvelope de camion pentru nivelurile inferior şi superior al segmentului de piaţă intermediar, sub mărcile BFGoodrich, Taurus, Kormoran, Riken, Tigar şi Orium, dar şi anvelope pentru activităţile de inginerie civilă, şantier, minerit, agricultură, metrou şi alte tipuri de anvelope pentru activităţi specifice, potrivit unor informaţii anterioare.

Michelin România a demarat anul acesta un proiect de aproape 1,2 mil. euro în construcţia unui parc fotovoltaic la Zalău. Compania a accesat grantul acordat de Islanda, Liechtenstein şi Norvegia prin mecanismul financiar SEE şi Norvegian 2014-2021, în cadrul ííProgramului de Energie din Româniaíí, pentru proiectul ííCentrală fotovoltaică pentru consumul propriuíí, care va fi demarat la începutul anului 2023. Grantul finanţat este în valoare de 506.397 de euro şi reprezintă 45% din cheltuielile necesare proiectului de generare energie pentru consumul propriu, valoarea totală a proiectului fiind peste 1,1 mil. euro.

Proiectul constă în dezvoltarea unui parc fotovoltaic cu o putere instalată de 0.99 MW, în 1.824 de module cu capacitatea de 545 Wp amplasate pe acoperişul unei construcţii din uzina Michelin Anvelope Zalău. Producţia anuală este estimată la 1.041 MWh pe an. Termenul stabilit pentru finalizarea lucrărilor este data de 30 septembrie 2023.

Începând cu 2014, în Bucureşti s-au pus bazele unui centru de servicii pentru Michelin în Europa, responsabil pentru gestionarea operaţiunilor de achiziţii, contabilitate, control de gestiune, administrarea proceselor de vânzare, logistică şi resurse umane. În plus, începând din 2018, Bucureşti este sediul regiunii Europa Centrală, de unde compania coordonează activitatea comercială, industrială şi serviciile suport pentru 21 de ţări din Europa Centrală, potrivit unor informaţii anterioare.

La nivel global, grupul Michelin a avut vânzări totale de 20,5 mld. euro în 2020, potrivit site-ului companiei. Producţia locală de anvelope este dominată de trei mari jucători, toţi străini (Continental, Michelin şi Pirelli). Toate cele trei companii se află între cele mai valoroase din economia locală. De altfel, top zece al celor mai mari companii exportatoare este dominat categoric de firme din industria auto sau cu producţie legată de sectorul auto.

Michelin România a raportat pentru 2021 o cifră de afaceri de peste 4,21 mld. lei (856,3 mil. euro) şi un profit net de peste 143 mil. lei.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.