MI5 descoperă un complot vizând asasinarea unui lider separatist cecen pe teritoriul britanic

Postat la 02 aprilie 2012 12 afişări

Serviciile britanice de informaţii interne (MI5) au descoperit un complot vizând asasinarea pe teritoriul Marii Britanii a unui fost lider separatist cecen aflat în exil la Londra, Ahmed Zakaiev, scrie Sunday Telegraph în ediţia de duminică.

Potrivit publicaţiei, autorităţile britanice sunt "tot mai îngrijorate" de faptul că cetăţeni ai Federaţiei Ruse ar putea fi victime ale unor asasinate cu caracter politic sau mafiot în Marea Britanie. În martie, un bancher rus, Gherman Gorbunţov, a fost rănit grav prin împuşcare lângă domiciliul său din Londra. Serviciile britanice de informaţii interne se tem că Ramzan Kadîrov, liderul prorus al Ceceniei, o republică rusă din Caucaz, ar putea încerca să ordone asasinarea lui Ahmed Zakaiev, scrie Sunday Telegraph în baza unor documente prezentate justiţiei britanice.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
international,
mi5,
asasinare,
lider,
ceceni
/actualitate/mi5-descopera-un-complot-vizand-asasinarea-unui-lider-separatist-cecen-pe-teritoriul-britanic-9463616
9463616
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.