MFP: Amenzile pentru comercianţii fără case de marcat cu jurnal electronic ar putea fi eliminate

Autor: Laura Albu Postat la 21 ianuarie 2020 41 afişări

MFP: Amenzile pentru comercianţii fără case de marcat cu jurnal electronic ar putea fi eliminate

Ministerul Finanţelor Publice a postat în dezbatere publică un proiect de act normativ pentru eliminarea amenzilor pe care comercianţii trebuiau să le plătească dacă nu se echipau cu case de marcat cu jurnal electronic.

Prin proiectul de hotărâre se propune modificarea pct. 42 din Anexa 1 la H.G. nr. 33/2018, în sensul eliminării contravenţiei referitoare la nerespectarea de către utilizatorii aparatelor de marcat electronice fiscale a termenelor prevăzute de lege, de a utiliza aparate de marcat cu jurnal electronic (art. 10 lit. cc) din OUG nr. 28/1999).

Măsura a fost adoptată pentru a oferi comercinaţilor timp pentru a se echipa cu noile aparate de marcat fără a fi presaţi între timp de amenzi.

Pentru finalizarea procesului de dotare cu noile aparare de marcat într-un interval de timp cât mai scurt şi asigurarea unui tratament echitabil la nivelul tuturor operatorilor economici care au obligaţia de a utiliza aparate de marcat cu jurnal electronic, se impune eliminarea contravenţiei referitoare la nerespectarea de către utilizatorii aparatelor de marcat electronice fiscale a termenelor prevăzute de lege, de a utiliza aparate de marcat cu jurnal electronic, informează ministerul.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
comercianţi,
aparate de marcat,
amenzi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.