MFE vrea să deblocheze 93 de proiecte de investiţii IMM rămase în rezervă din 2011

Postat la 15 iunie 2014 36 afişări

Ministerul Fondurilor Europene anunţă că până la sfârşitul lunii iunie vor fi semnate toate contractele de finanţare pentru proiectele de investiţii mari ale IMM care au obţinut minimum 60 puncte, conform prevederilor Ghidului solicitantului, şi se află pe lista de rezervă aferentă operaţiunii "Sprijin financiar cu o valoare cuprinsă între 1.065.001 lei şi 6.375.000 lei acordat pentru investiţii pentru IMM".

MFE vrea să deblocheze 93 de proiecte de investiţii IMM rămase în rezervă din 2011

"Până la sfârşitul acestei luni vor fi semnate cele 93 de proiecte de investiţii mari pentru IMM-uri, aflate pe lista de rezervă, proiecte cu o valoare totală nerambursabilă de peste 80 milioane de euro. Aceste proiecte sunt dintre cele depuse în luna august 2011, care au stat neevaluate până în vara anului 2013, când Ministerul Fondurilor Europene a pus la dispoziţia Autorităţii de Management POS CCE experţi din mediul privat", a anunţat ministrul de resort, Eugen Teodorovici.

"Fac un apel către toate IMM-urile care se regăsesc pe Iista publicată pe site-ul Ministerului Fondurilor Europene să depună toate documentele necesare pentru a semna contractele până la sfârşitul acestei luni, dată după care expiră schema de ajutor de stat", a spus Teodorovici.

Procesul de evaluare a fost finalizat în luna decembrie 2013, iar contractarea a început în acest an. Până în prezent, în cadrul acestei operaţiuni au fost semnate deja 190 de contracte de finanţare cu o valoare totală nerambursabilă de aproximativ 190 milioane de euro.

Lista cu proiectele de rezervă este publicată pe pagina Ministerului Fondurilor Europene.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/mfe-vrea-sa-deblocheze-93-de-proiecte-de-investitii-imm-ramase-in-rezerva-din-2011-12762262
12762262
comments powered by Disqus

ALEPH STORY: Pentru ce se îndatorează România. O discuţie cu Cristian Hostiuc, Ziarul Financiar şi Bogdan Nicolae, Aleph News

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.