Metroul din Londra va circula în regim de 24 de ore în weekend

Autor: Anna Primac Postat la 22 noiembrie 2013 123 afişări

Metroul londonez va circula, începând din 2015, în regim de 24 de ore în weekend, pentru prima dată în istoria Londrei, relatează The Telegraph online.

Începând din 2015, pasagerii metroului din Londra, numit familiar the Tube, vor putea ajunge acasă noaptea la orice oră, vineri şi sâmbătă.

Potrivit telegraph.co.uk/, primarul Londrei, Boris Johnson, a declarat că această măsură va stimula ocuparea forţei de muncă şi dezvoltarea “economiei pe timp de noapte.”

De asemenea, în opinia lui Johnson, noul program de funcţionare a metroului va "consolida reputaţia Londrei ca cel mai bun oraş mare de pe planetă, oraş bun pentru trai, lucru, turism şi investiţii".

Planul prevede, de asemenea, eliminarea a 750 de locuri de muncă. Astfel, din cei 18.000 de angajaţi ai metroului londonez, London Underground, 5.500 vor fi concediaţi.

Începând din 2014, la metrou va fi introdusă tehnologia de plată cu cardurile contactless, acoperirea semnalelor Wi-Fi în staţiile de metro va fi extinsă, funcţionarea aparatelor de bilete va fi îmbunătăţită, iar personalul ar putea lucra în sălile de bilete de pe platforme, ci nu la casele de bilete.

"În decursul a 150 de ani, the Tube a fost inima Londrei, iar tunelurile şi pistele sale (au fost) artere care au transportat milioane de oameni şi au contribuit la dezvolarea şi prosperitatea economică a marelui nostru oraş", a afirmat Johnson, adăugând că "acum este timpul ca the Tube să treacă la nivelul următor".

Însă aceste iniţiative au fost criticate de către sindicatul TSS (The Transport Salaried Staffs' Association) în domeniul feroviar care l-a numit pe Johnson "ipocritul deceniului", afirmând că primarul, care a promis în 2008 când a fost ales că va ţine deschisă fiecare casă de bilete, plănuieşte acum să le închidă pe toate, până la sfârşitul lui 2014.

"El (Johnson) va pleca (de la conducere) lăsând cel mai scump şi cel mai prost supervizat metrou din lume", a afirmat preşedintele sindicatului, Manuel Cortes.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
M.BRITANIE,
METROU,
/actualitate/metroul-din-londra-va-circula-in-regim-de-24-de-ore-in-weekend-11714323
11714323
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.