Metroul din Bucureşti se extinde dincolo de Şoseaua de Centură, până în comuna Berceni

Autor: Petru Mazilu Postat la 10 noiembrie 2021 122 afişări

Magistrala M2 de metrou se va prelungi cu cel puţin încă trei staţii noi până în comuna Berceni. În vecinătatea acestora vor fi amenajate trei mari parcări de tip park&ride, anunţă autorităţile.

Metroul din Bucureşti se extinde dincolo de Şoseaua de Centură, până în comuna Berceni

Investiţia face parte din proiectul de extindere a magistralei M2 de metrou, Pipera-Berceni, dincolo de Şoseaua de Centură, până în comuna Berceni, în continuarea staţiei “Tudor Arghezi”, care se construieşte deja pe Şoseaua Berceni.

Miercuri, primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, a semnat contractul pentru realizarea studiilor de prefazabilitate şi fezabilitate, necesare demarării lucrărilor.

În valoare de 5 milioane de lei, contractul prevede identificarea, într-un interval de nouă luni, a celor mai bune soluţii tehnice în vederea prelungirii metroului în judeţul Ilfov. În plus, proiectul include suplimentarea garniturilor de tren.

Proiectul de extindere a magistralei M2 de metrou în judeţul Ilfov este realizat de Primăria Sectorului 4 împreună cu Consiliul Judeţean Ilfov, Metrorex şi Ministerul Transporturilor

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
metrou,
staţii,
berceni

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.