Metoda simplă prin care un pasager obţine un loc mai bun în avion fără să plătească

Autor: Razvan Muresan Postat la 29 ianuarie 2015 592 afişări

Metoda simplă prin care un pasager obţine un loc mai bun în avion fără să plătească

Pasagerii care se prezintă la poarta de îmbarcare fără să aibă locul înscris pe bilet pot obţine unul mai bun decât cel oferit în momentul achiziţiei sau efectuării check-in-ului, informează Quartz.

În majoritatea cazurilor, pasagerii care îşi selectează locul chiar după achiziţia biletului de avion au de ales între locurile din partea din spate a aeronavei, fără să poată opta pentru locurile de la culoar sau fereastră. Pe fondul presiunii de a vinde locuri cu suprataxă, situate de regulă în dreptul ieşirilor de urgenţă, sistemul de rezervare a locurilor are şi anumite slăbiciuni care pot fi speculate. În cazul în care cursa este extrem de aglomerată, cu grad de ocupare de peste 90%, pasagerii pot fi aşezaţi în partea din faţă sau în dreptul ieşirilor de urgenţă dacă se prezintă fără loc la poarta de îmbarcare. 

Erica Ho, pasager al unei curse JetBlue către Los Angeles, a declarat că în momentul rezervării călătoriei i-au fost repartizate locurile 22B şi 24 B, situate în partea din spate a aeronavei. În momentul efectuării procedurii de check-in online, cu o seară înainte de decolare, locurl disponibil era 18B. Tânăra a optat să facă check-in online în dimineaţa în care urma să călătorească, însă compania a informat-o că nu îi poate aloca un loc, recomandându-i să contacteze personalul din aeroport. Având check-in-ul efectuat, pasagera a evitat să mai treacă pe la ghişeele companiei JetBlue amplasate în aeroport şi s-a îndreptat, după controlul de securitate, direct la poarta de îmbarcare, unde a primit locul 7C, situat la culoar.

Faţă de momentul iniţial al cumpărării biletului, tânăra a avansat 15 rânduri înspre partea din faţă şi a obţinut un loc la culoar, faţă de cel situat la mijloc propus anterior.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
avion,
obtinere,
metoda,
pasager,
plati
/actualitate/metoda-simpla-prin-care-un-pasager-obtine-un-loc-mai-bun-in-avion-fara-sa-plateasca-13792517
13792517
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.