Metoda ingenioasă prin care oamenii vor intra şi ieşi dintr-o piscină tip „infinity” din Londra, construită deasupra unei clădiri de 55 de etaje

Autor: Mircea Nica Postat la 24 iulie 2019 394 afişări

Metoda ingenioasă prin care oamenii vor intra şi ieşi dintr-o piscină tip „infinity” din Londra, construită deasupra unei clădiri de 55 de etaje

Piscinele infinite (infinity pools) sunt din ce în ce mai populare datorită frumuseţii acestora, care face ca aproape orice poză distribuită pe reţelele sociale să fie apreciată. Proiectele de acest tip au trezit şi interesul dezvoltatorilor, care găsesc locuri ingenioase de construcţie a proiectelor de acest tip.

Compass Pools, o companie specializată în construcţia piscinelor, intenţionează să construiască o piscină infinită în partea de sus al unui zgârie-nori din Londra cu 55 de etaje, oferind o vedere de 360 de grade asupra orizontului, conform Business Insider.

Oamenii care au aflat despre proiect se întreabă care va fi modul în care ar trebui să intre şi să iasă din piscină. Astfel, site-ul Compass Pools spune că înotătorii ar folosi o scară tip spirală asemenea unei uşi a unui submarin care se ridică din podeaua piscinei, a spus Alex Kemsley, designer de piscină şi director tehnic pentru Compass Pools.

„Primul tub este ca să taie o cale prin apă şi să creeze o cameră de aerisire, iar al doilea tub este pentru a livra scara până la nivelul apei. Scara ar fi controlată de o telecomandă programabilă pentru a se asigura că toate încuietorile şi supapele operează la momentul potrivit", a spus Alex Kemsley. De asemenea, compania vrea să nu adauge scări la exteriorul clădirii sau la piscină, deoarece ar strica aspectul acesteia.

Acest lucru nu a împiedicat spectatorii să speculeze cum înotătorii vor intra şi ieşi din piscină, iar mulţi oameni au comparat designul bazinului cu un experiment din viaţa reală din jocul video simulator de viaţă „The Sims".

Construcţia pe turn ar putea începe în 2020, iar etajele superioare sunt proiectate să includă un hotel de cinci stele, un spa, apartamente şi magazine, a declarat Compass Pools.

În afară de mecanismul misterios de intrare şi ieşire, piscina va avea o podea transparentă, astfel încât înotătorii să poată vedea oaspeţii de mai jos şi invers, precum şi un anemometru pentru a măsura viteza vântului, asigurând că apa nu se varsă pe strada.

Foto: Alex Bertha pe Unsplash

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
piscina,
retele,
apa,
inotatori,
piscine

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.