METEO. Prognoza vremii pentru toate regiunile ţării până la jumătatea lunii iunie

Postat la 07 iunie 2014 66 afişări

Administraţia Naţională de Meteorologie a anunţat prognoza privind valorile termice şi precipitaţiile în toate regiunile ţării pînă la 15 iunie.

METEO. Prognoza vremii pentru toate regiunile ţării până la jumătatea lunii iunie

BANAT

Maximele vor urca în medie până spre 27-28 de grade la începutul săptămânii, dar apoi tendinţa va fi de scădere uşoară, spre valori caracteristice perioadei. Valorile nocturne vor păstra aceeaşi evoluţie, cu cele mai calde nopţi în intervalul 9-13 iunie, când se vor înregistra medii în jur de 15 grade. Probabilitatea de apariţie a dezvoltărilor convective va fi mai ridicată în cursul după-amiezelor. Se vor semnala averse pe arii relativ extinse şi izolat mai însemnate cantitativ.

CRIŞANA

Maximele pornesc de la valori medii de 20 de grade, urmând a se atinge 26-27 de grade în jurul datei de 9 iunie, după care vor scădea uşor. Minimele vor atinge medii de 14-15 grade în jurul aceleiaşi date, cu valori la debut de 8-10 grade. Ploile vor fi în general slabe cantitativ şi se vor semnala la nivel local. Acestea vor fi asociate dezvoltărilor convective de după-amiaza.

TRANSILVANIA

Vremea va intra într-un proces de încălzire treptată până în data de 10 iunie. În aceste condiţii, mediile valorilor diurne vor înregistra o creştere de la 18 grade până spre 26 de grade, cu tendinţa de uşoară scădere spre sfârşitul intervalului. Regimul termic nocturn va urma şi el aceeaşi evoluţie, cu medii de 7-8 grade în fază iniţială şi 12-13 grade la mijlocul intervalului. Ploile vor fi prezente în cea mai mare parte a intervalului şi a regiunii, cu frecvenţă mai mare în cursul după-amiezelor şi însemnate cantitativ.

MARAMUREŞ

Vremea va deveni uşor mai caldă decât în mod normal, după care se va răci uşor. Mediile valorilor termice diurne va porni de la 18-19 grade şi vor atinge un maxim de 26-27 de grade. Minimele termice vor debuta cu medii de 7-8 grade şi vor urca la cel mult 13-14 grade. Ploile vor fi în general slabe cantitativ, dar îşi vor face apariţia aproape în fiecare după-amiază.

MOLDOVA

Regimul termic se va menţine în general constant. Mediile maximelor vor atinge 26-28 de grade în jurul datei de 7 iunie, iar cele mai ridicate minime vor fi, în medie, de 15-16 grade. Probabilitatea pentru ploi pe arii mai extinse şi mai însemnate cantitativ va creşte în intervalul 7-12 iunie, în rest acestea fiind de aşteptat doar pe arii restrânse şi în general slabe cantitativ.

DOBROGEA

Vremea se va încălzi uşor până la 7 iunie, când vor fi 25-26 de grade. Minimele vor avea şi ele o tendinţă de creştere până spre 17-18 grade. Ploile vor fi în general sub formă de aversă şi se vor semnala mai ales în cursul după-amiezelor. Izolat, îndeosebi în intervalul 7-12 iunie, se pot cumula cantităţi mai însemnate de apă.

MUNTENIA

Regimul termic va fi staţionar şi apropiat de cel normal pentru această perioadă pe parcursul intervalului de prognoză, când vor fi maxime de 26-28 de grade şi minime de 14-16 grade. Gradul de instabilitate se menţine ridicat, astfel încât vor fi averse în fiecare după-amiază, pe arii mai extinse şi mai însemnate cantitativ în intervalul 7-12 iunie.

OLTENIA

Valorile medii maxime vor atinge la 8 iunie 27-28 de grade, iar pe parcursul intervalului vor mai coborî uşor, spre 25-26 de grade, valori normale pentru această perioadă. Temperaturile minime vor avea acelaşi parcurs, cu medii de la 10-11 grade până la cel mult 14-15 grade. Probabilitatea apariţiei averselor va fi mai ridicată în cursul după-amiezelor, posibil mai însemnate cantitativ după data de 8 iunie.

LA MUNTE

Regimul termic, atât cel diurn cât şi cel nocturn, se va menţine staţionar. În aceste condiţii, mediile temperaturilor maxime vor atinge 18-19 grade în jurul datei de 8 iunie, iar mediile temperaturilor minime vor creşte de la 2-3 grade, până spre 10 grade. Vremea se va menţine instabilă, cu ploi în averse, ce se vor semnala în mod deosebit după-amiaza. Izolat, acestea vor putea fi mai însemnate cantitativ.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/meteo-prognoza-vremii-pentru-toate-regiunile-tarii-pana-la-jumatatea-lunii-iunie-12717063
12717063
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.