Noua modă în decoraţiuni: ciudăţenii din ceramică

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 07 iunie 2014 360 afişări

Bucăţi de coral, coarne de cerb sau de elan, cochilii spectaculoase de scoici sau melci marini pe post de decoraţiuni pentru locuinţele celor care nu vor să şi le umple cu obiecte decorative produse în cantităţi industriale? Nu prea mai prezintă interes, dat fiind că tot mai multe astfel de obiecte apar în diverse locuri la vânzare, forţându-i pe căutătorii de decoraţiuni rare să caute altceva.

Noua modă în decoraţiuni: ciudăţenii din ceramică

Soluţia vine, scrie Wall Street Journal, de la artiştii capabili să realizeze obiecte stranii din ceramică ori sculpturi, inspirate de forme şi vietăţi din natură, combinate cu o mare doză de originalitate. Se caută, spun cei implicaţi în comercializarea unor astfel de obiecte, articolele unicat, lucrate manual de artişti, cum ar fi vaze semnate David Wiseman, ce seamănă cu o combinaţie de ou de struţ şi o bucată de cuarţ ori vase de ceramică cu protuberanţe ce le dau un aspect de plante marine, lucrate de Sandra Davolio.

Alţi artişti căutaţi sunt fraţii gemeni Nikolai şi Simon Haas din Los Angeles, care de multe ori îşi caută inspiraţia în adâncul oceanului, unde filmează anemone de mare sau alte vietăţi, iar lucrările lor stranii, de la vaze la piese de mobilier, combină elemente de siluete umane şi animaliere cu forme de ciuperci sau faună şi floră subacvatică.

Cu cât mai multă muncă manuală necesită un obiect decorativ cu atât mai mult este el apreciat în prezent, susţin experţii. La mare căutare sunt, de pildă, craniile de animale lucrate în porţelan de către compania newyorkeză Beetle&Flor ori creaţiile artistei japoneze Junko Mori, ce amintesc de flori sau de arici de mare, acoperite cu argint încălzit şi stropit cu acid de mai multe ori până devine alb strălucitor.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/lifestyle/noua-moda-in-decoratiuni-ciudatenii-din-ceramica-12716447
12716447
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.