METEO. Prognoza vremii pentru toată ţara până la 26 ianuarie

Postat la 18 ianuarie 2014 190 afişări

Administraţia Naţională de Meteorologie a anunţat prognoza privind valorile termice şi precipitaţiile în toate regiunile ţării pînă la 26 ianuarie.

METEO. Prognoza vremii pentru toată ţara până la 26 ianuarie

BANAT

Tendinţa vremii pentru săptămâna 20-26 ianuarie este de răcire uşoară şi treptată, până la valori medii în jur de 5 grade Celsius. Temperaturile minime vor fi pozitive în cea mai mare parte a intervalului. Excepţie vor face ultimele zile, când vor coborî sub pragul de îngheţ. Se vor semnala ploi, iar spre sfârşitul intervalului, posibil si lapoviţe şi ninsori trecătoare.

CRIŞANA

Temperaturile încep să scadă treptat, mai ales după data de 22 ianuarie, până la medii în jur de 4 grade în ultimele zile, valori încă uşor mai ridicate decât normalul perioadei. Minimele nocturne vor fi negative după data de 22 ianuarie. Va ploua slab după data de 19 ianuarie. În ultimele zile din interval vor fi posibile şi lapoviţe şi ninsori.

TRANSILVANIA

La începutul săptămânii se vor consemna medii de 6-7 grade, pentru ca în intervalul 22 ianuarie - 26 ianuarie regimul termic să fie în scădere, cu aproximativ 4 grade, dar maximele rămân uşor mai ridicate decât mediile climatologice specifice acestei date. Mediile valorilor minime de temperatură vor fi negative în majoritatea zilelor, iar cel mai frig va fi la sfârşitul intervalului, când în depresiuni izolat va fi ger. Precipitaţiile vor fi slabe, mixte.

MARAMUREŞ

Până la 21 ianuarie, temperatura aerului va avea oscilaţii spre valori tot mai ridicate şi se va ajunge la medii ale maximelor de 7-8 grade. Din 21 ianuarie, tendinţa vremii este de răcire şi revenire la temperaturi în medie de 2-3 grade. Cele mai reci nopţi vor fi în intervalul 23 - 26 ianuarie, când minimele vor coborî frecvent sub 0 grade. Există şanse de precipitaţii mixte.

MOLDOVA

După o creştere uşoară în primele două zile, temperaturile vor coborî treptat spre valori apropiate de normalul perioadei. Evoluţia temperaturilor nocturne va fi asemănătoare, iar cele mai friguroase nopţi vor fi la sfârşitul intervalului. Vor fi posibile precipitaţii slabe, la început sub formă de ploaie, apoi trecător şi lapoviţă şi ninsoare.

DOBROGEA

În tot intervalul de prognoză vremea va fi mai caldă decât în mod normal pentru această dată. În jurul datei de 21 ianuarie, media temperaturilor maxime va fi de 9-10 grade. La finalul intervalului va fi mai rece, dar nici atunci mediile diurne nu vor coborî sub 4 grade. Mediile regionale ale valorilor minime vor fi negative doar în ultimele dimineţi. Trecător vor fi posibile precipitaţii mai ales sub formă de ploaie slabă.

MUNTENIA

Până în jurul datei de 21 ianuarie, valorile temperaturilor maxime se vor menţine ridicate, astfel că în zilele cele mai calde media pe întreaga regiune va fi de aproximativ 9 grade. După această dată, temperaturile vor începe să scadă uşor şi treptat până la medii de 4-5 grade, încă destul de ridicate pentru a doua decadă a lunii ianuarie. În privinţa temperaturilor nocturne, cele mai mici valori se vor înregistra la sfârşitul săptămânii, când pot coborî spre -5 grade. Local vor fi condiţii de precipitaţii, în general slabe cantitativ. Vor predomina ploile.

OLTENIA

Vremea va fi mai caldă decât în mod normal, în tot intervalul de prognoză. În zilele cele mai calde media maximelor pe întreaga regiune va fi de 8-9 grade, iar în zilele mai reci (în special spre sfârşitul săptămânii) nu vor coborî sub 4 grade. Cele mai scăzute minime, cu valori preponderent negative, vor fi în intervalul 24-26 ianuarie. Temporar vor fi condiţii de ploi slabe.

LA MUNTE

Până la mijlocul săptămânii, mediile temperaturilor maxime vor fi pozitive şi se vor situa între 2 şi 4 grade, apoi vor începe să scadă sub 0 grade. Media minimelor nocturne se va menţine negativă, iar cele mai reci nopţi vor fi la sfârşitul intervalului de prognoză. Trecător vor fi precipitaţii mixte, iar spre final mai ales sub formă de ninsoare.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/meteo-prognoza-vremii-pentru-toata-tara-pana-la-26-ianuarie-11923779
11923779
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.