METEO. Prognoza vremii pentru săptămâna care vine

Postat la 17 noiembrie 2012 28 afişări

Administraţia Naţională de Meteorologie a anunţat prognoza privind valorile termice şi precipitaţiile în toate regiunile ţării pînă la 25 noiembrie.

METEO. Prognoza vremii pentru săptămâna care vine

BANAT

Vremea se va răci treptat, astfel încât valorile termice maxime se vor situa, în medie, în jurul a 12 grade până la 19 noiembrie, apoi vor scădea spre 8 grade, până la sfârşitul intervalului. Temperaturile minime vor scădea sub 2 grade în 16 şi 17 noiembrie, apoi vor avea, pentru câteva zile, o uşoară creştere. Probabilitatea de ploaie va fi redusă, doar în a doua jumătate a intervalului fiind de aşteptat ploi slabe.

CRIŞANA

Valorile termice maxime vor scădea de la 10-12 grade spre 6-8 grade în 24-25 noiembrie, în timp ce minimele nocturne se vor apropia de limita îngheţului. Ploile vor fi puţine şi slabe, dar după data de 20 noiembrie creşte probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor, care, mai ales în cursul nopţilor şi spre sfârşitul intervalului, ar putea fi mixte.

TRANSILVANIA

Valorile termice vor marca o scădere, urmând ca temperaturile din cursul nopţilor să devină predominant negative, iar maximele diurne să coboare, treptat, de la 10-12 grade, spre o medie în jurul valorii de 6 grade, spre sfârşitul intervalului. Vor fi precipitaţii slabe, cu probabilitate mai ridicată de apariţie în a doua parte a intervalului când, mai ales nopţile, sunt de aşteptat lapoviţe şi ninsori.

MARAMUREŞ

Deşi vor fi în scădere treptată, temperaturile maxime se vor menţine apropiate de mediile climatologice ale perioadei şi se vor situa în jurul valorii de 10 grade până la 20 noiembrie, apoi vor coborî spre o medie de 6 grade. Temperaturile minime vor fi în scădere până spre 0 - -2 grade. După data de 19 noiembrie va creşte probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor mixte, slabe cantitativ.

MOLDOVA

Temperatura aerului nu va mai suferi variaţii importante, astfel încât valorile maxime se vor situa, în medie, între 5 şi 8 grade, iar cele minime vor fi uşor sub limita îngheţului. În a doua parte a intervalului precipitaţiile vor fi slabe şi posibil mixte.

DOBROGEA

Valorile termice se vor menţine, în general, în apropierea normelor climatologice. În a doua parte a intervalului, temperaturile maxime vor fi, în medie, de 8-10 grade, iar cele minime vor coborî spre 2 grade. Probabilitatea de ploaie va fi redusă până spre 19 noiembrie, apoi sunt de aşteptat ploi slabe.

MUNTENIA

Vremea se va răci simţitor, maximele vor scădea spre o medie de 10 grade, iar minimele termice se vor apropia de limita îngheţului. În a doua parte a intervalului, temperaturile minime se vor menţine uşor pozitive, dar mediile temperaturilor maxime vor coborî spre 6-8 grade, valori sub normele climatologice ale perioadei. Vor fi ploi slabe, cu probabilitate mai mare de apariţie după data de 19 noiembrie.

OLTENIA

Valorile termice vor avea o tendinţă generală de scădere. Temperaturile minime vor fi, în medie, uşor pozitive, în timp ce maximele diurne vor scădea de la 14-16 grade la începutul intervalului, spre 8 grade în ultimele zile. Vor fi precipitaţii slabe, predominant sub formă de ploaie, cu probabilitate mai ridicată de apariţie în a doua parte a intervalului.

LA MUNTE

Vremea se va răci treptat, iar temperaturile maxime vor scădea de la o medie de 10-12 grade la începutul intervalului, spre 0-2 grade la final. Temperaturile minime vor deveni preponderent negative în jurul datei de 18 noiembrie. Precipitaţiile vor fi slabe, mixte şi vor avea o probabilitate mai ridicată de apariţie începând cu 20 noiembrie.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/meteo-prognoza-vremii-pentru-saptamana-care-vine-10334597
10334597
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.