METEO. Prognoza vremii în toată ţara până la 20 iulie

Postat la 12 iulie 2014 98 afişări

Administraţia Naţională de Meteorologie a anunţat prognoza privind valorile termice şi precipitaţiile în toate regiunile ţării până la 20 iulie.

METEO. Prognoza vremii în toată ţara până la 20 iulie

BANAT

Vremea se va încălzi uşor şi treptat, regimul termic urmând să se situeze în limite normale pentru sfârşitul celei de-a doua decade a lunii iulie, cu 30 de grade, în medie, în cursul după-amiezilor şi aproximativ 17 grade pe parcursul nopţilor. Probabilitatea de ploaie va fi mai mare până la 13 iulie, când temporar se vor înregistra şi cantităţi de apă mai însemnate.

CRIŞANA

Intervalul de prognoză va fi caracterizat de o încălzire uşoară şi treptată a vremii, spre o medie de 30 de grade a maximelor termice şi de 16 grade a temperaturilor minime. Averse, însoţite de descărcări electrice vor fi, în general, pe întreg parcursul intervalului de prognoză, însă cu o probabilitate mai mare de a se semnala pe arii extinse şi a fi temporar mai importante cantitativ până la 17 iulie.

TRANSILVANIA

Temperaturile diurne vor creşte uşor, de la o zi la alta, ajungând, în medie, spre 27-28 de grade în jurul datei de 20 iulie. Valorile termice nocturne vor avea acelaşi parcurs, cu cele mai reci nopţi până la 15 iulie, când media se va situa în jurul valorii de 12 grade. Probabilitatea de apariţie a averselor va fi ridicată pe tot parcursul intervalului de prognoză, dar până la 16 iulie acestea vor fi pe arii mai extinse şi temporar mai însemnate cantitativ.

MARAMUREŞ

O încălzire uşoară şi treptată a vremii se va resimţi pe parcursul intervalului, spre sfârşitul căruia media maximelor diurne urmând a fi de 28 de grade. Minimele termice vor coborî spre 13-15 grade până la 20 iulie. Vor fi averse aproape în fiecare zi, dar mai ales până la 17 iulie, când vor fi intervale cu o probabilitate mai mare de a se înregistra cantităţi importante de apă.

MOLDOVA

Vremea se va încălzi, uşor şi treptat, astfel că mediile maximelor vor atinge 29 de grade, iar cea a minimelor, 16 grade. Probabilitatea pentru averse, temporar, posibil, mai însemnate cantitativ, va fi mai mare în jurul datei de 15 iulie. În rest, doar izolat vor fi ploi slabe de scurtă durată.

DOBROGEA

Atât valorile termice diurne, cât şi cele nocturne vor creşte de la o zi la alta. Astfel, în medie, maximele termice vor oscila între 29 şi 26 de grade, iar cele minime între 19 şi 17 grade. Probabilitatea de apariţie a ploilor de scurtă durată, însoţite de descărcări electrice, va fi mai mare în jurul datei de 15 iulie. În rest, doar izolat şi trecător va ploua slab.

MUNTENIA

Începând din data de 14 iulie şi până la sfârşitul intervalului, vremea se va încălzi uşor de la o zi la alta, astfel că la sfârşitul celei de-a doua decade a lunii iulie valorile termice se vor înscrie în limite normale pentru data calendaristică, respectiv aproximativ 30 de grade, în medie la scara întregii regiuni. Valorile termice nocturne vor varia uşor în jur de 15-16 grade. Probabilitatea pentru averse, temporar, posibil, mai însemnate cantitativ, va fi mai mare până la 16 iulie. În rest, doar pe spaţii restrânse vor fi ploi slabe, de scurtă durată.

OLTENIA

Începând din data de 14 iulie şi până la sfârşitul intervalului, valorile termice diurne vor creşte uşor şi treptat, devenind normale pentru data din calendar, respectiv 28-30 de grade, în medie, la scara întregii regiuni. Valorile termice nocturne vor varia, în medie, de la 18 grade spre 15 grade. Probabilitatea pentru averse, temporar mai însemnate cantitativ, va fi mai mare în jurul datei de 15 iulie. În rest, doar pe spaţii restrânse vor fi ploi slabe, de scurtă durată.

LA MUNTE

Valorile termice diurne vor creşte uşor şi treptat şi vor ajunge la o medie de 20-21 de grade la sfârşitul intervalului de prognoză. Minimele termice vor oscila în jur de 12 grade. Temporar se vor semnala averse în fiecare zi, dar mai ales până la 15 iunie, când vor fi intervale cu o probabilitate mai mare de a se înregistra cantităţi importante de apă, pe spaţii mai extinse.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/meteo-prognoza-vremii-in-toata-tara-pana-la-20-iulie-12931381
12931381
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.