Metallica a donat un sfert de milion de euro pentru construcţia spitalului oncologic pentru copii din România

Autor: Ioana Matei Postat la 15 august 2019 106 afişări

Metallica a donat un sfert de milion de euro pentru construcţia spitalului oncologic pentru copii din România

Formaţia Metallica, care a concertat recent la Bucureşti, a anunţat o donaţie de 250.000 de euro pentru construcţia primului spital oncologic pediatric din România. Donaţia se adresează asociaţiei Dăruieşte Viaţa, care colectează fonduri pentru a construi acest spital. „Scopul nostru este să aducem puţină bucurie copiilor bolnavi, la fel cum Metallica îşi face fanii fericiţi în toată lumea”, a spus Carmen Uscatu, unul dintre fondatorii asociaţei, pentru AFP.

Donaţia a fost făcută prin intermediul fundaţiei non profit a formaţiei, All Within My Hands, potrivit unei declaraţii de presă.

Până acum, proiectul spitalului oncologic a primit donaţii de la 260.000 de persoane şi aproximativ 2.000 de companii.

„România, una dintre cele mai corupte ţări potrivit Transparency International, se luptă cu modernizarea infrastructurii în pofida miliardelor de euro finanţare primite de la UE. Guvernul curent a repetat amânarea planurilor de construcţie a trei spitale regionale pentru care UE a alocat fonduri”, scriu jurnaliştii de la Euronews.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.