Messi câştigă mai mult la Inter Miami decât întreaga masă salarială a 25 de cluburi din MLS

Autor: Rafael Hekman Postat la 24 octombrie 2023 42 afişări

Lionel Messi câştigă la Inter Miami mai mult decât întreaga masă salarială a 25 de cluburi din MLS, relatează Goal, susţinând că costul total al achiziţionării starului argentinian a fost făcut public. Doar patru echipe se pot lăuda cu un pachet financiar total mai mare, susţine sursa citată.

Messi câştigă mai mult la Inter Miami decât întreaga masă salarială a 25 de cluburi din MLS

Câştigător de şapte ori al Balonului de Aur, Messi a luat o decizie neaşteptată când s-a transferat în Statele Unite în vară, atunci când a devenit liber de contract la Paris Saint-Germain. Legenda lui Manchester United şi a Angliei, David Beckham - care este acum coproprietar în Florida - a ajutat la încheierea acestei tranzacţii după 10 ani de muncă în spatele scenei.

Messi a avut un impact imediat în America, ajutând-o pe Inter Miami să câştige un trofeu istoric în Cupa Ligii, şi a încheiat campania 2023 cu 11 goluri în 14 apariţii. El a atras invitaţi de marcă la meciurile din MLS şi din cupele interne, în timp ce preţul biletelor a crescut vertiginos ori de câte ori a intrat pe teren.

Messi contribuie la generarea multor venituri pentru clubul american, dar este, de asemenea, recompensat generos din punct de vedere financiar.

Ghidul salarial al jucătorilor din MLS 2023 a dezvăluit că argentinianul câştigă un salariu de bază de 12 milioane de dolari, cu o compensaţie garantată de peste 20 de milioane de dolari.

Asta îl face cel mai bine plătit jucător din campionat - în timp ce, potrivit rapoartelor, obţine între 50 şi 60 de milioane de dolari din acordurile cu MLS şi Apple TV.

În total, jucătorul în vârstă de 36 de ani ar câştiga aproximativ 135 de milioane de dolari, ceea ce eclipsează salariile de la echipele rivale.

În momentul de faţă, doar patru echipe din MLS - Inter Miami, Toronto FC, LA Galaxy şi LAFC - au salarii totale mai mari decât ceea ce câştigă Messi de unul singur.

Câştigătorul Cupei Mondiale a insistat asupra faptului că nu s-a mutat în State pentru bani, după ce a primit oferte foarte consistente şi din Orientul Mijlociu, şi a declarat la sosirea sa în Florida:

"Decizia mea a trecut prin multe lucruri, ne-am gândit împreună cu soţia mea, copiii mei au făcut şi ei parte din decizie, familia în general. Am venit doar să joc şi să mă bucur de fotbal, ceea ce mi-a plăcut toată viaţa mea. Am ales [Miami] pentru asta, mai presus de orice altceva, şi sunt foarte mulţumit de decizia pe care am luat-o."

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
messi,
mls,
miami

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.