Mesajul unei asistente medicale către colegii din România: „I-aş încuraja pe toţi să vină aici”

Postat la 02 noiembrie 2017 664 afişări

Lili Băleanu este asistentă medicală în Swindon, Wiltshire, sud-vestul Angliei. Ea şi-a lăsat cei trei copii mici în România pentru a merge să lucreze în Marea Britanie, în 2016.

Mesajul unei asistente medicale către colegii din România: „I-aş încuraja pe toţi să vină aici”

Discută frecvent pe Skype cu fiica ei cea mare care vrea să se facă medic, scrie Swindon Advertiser.

Lili a venit în Swindon în urmă cu un an. La o săptămână după ce a ajuns în Marea Britanie, a început să lucreze. Românca a făcut şcoala de asistente medicale în România şi a cerut să lucreze într-o secţie unde „să poată învăţa”. Astfel a ajuns să aibă grijă de bolnavii vârstnici.

Femeia a studiat şi turismul şi geografia la Universitate şi a lucrat şi într-o bancă, înainte să devină asistentă.

„Am început şcoala de asistente când eram însărcinată cu ultimul meu copil”, a spus Lili. „A fost dificil, dar am primit mult ajutor din partea soţului meu, a părinţilor şi a socrilor”, a continuat ea.

Când a început la şcoala, mărturiseşte că nu a fost „100% decisă” cu privire la ceea ce dorea să facă. Cea mai bună parte a slujbei este „să aibă grijă de oameni”.

„De fiecare dată când un pacient spune, «mulţumesc pentru tot ce ai făcut pentru mine», te face să te simţi special şi că faci ceea ce trebuie pentru ei”, a spus Lili.

„Am avut un pacient săptămâna trecută, de care m-am ocupat de trei sau patru săptămâni. Când a fost externat, s-a întors spre mine şi a început să plângă, pentru că era foarte ataşat de mine. A fost unul dintre cele mai emoţionale lucruri pe care le-am auzit”, a povestit asistenta medicală.

Lili Băleanu este unul dintre cei 63 de cetăţeni ai Uniunii Europene care au început să lucreze anul trecut la GWH NHS Foundation Trust. Numărul acestora a scăzut uşor în anul votului pentru Brexit, mai scrie Swindon Advertiser.

Dar mesajul asistentei faţă de colegii români care au în vedere o carieră medicală în Regatul Unit este de a face această mişcare: „I-aş încuraja pe toţi să vină aici. Pe lângă faptul că este o experienţă plăcută, mă simt foarte bine aici”.

Lili, care locuieşte împreună cu alte două asistente medicale din România, a declarat că nu a simţit încă efectele Brexit: „Cred că va fi dificil în viitor, dar noi – cei care sunt deja înregistraţi aici – nu cred că vom fi afectaţi de Brexit”.

Cititi mai multe pe www.ziarulromanesc.net

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.