Mesajul şocant al celei mai tinere activiste : "Suntem la începutul unei dispariţii în masă şi tot ce puteţi face este să vorbiţi despre bani "

Postat la 24 septembrie 2019 317 afişări

Tânăra activistă suedeză pentru climă, Greta Thunberg, şi alţi 15 copii au depus luni o plângere la Naţiunile Unite, acuzând cinci dintre marile economii ale lumii că au încălcat drepturile omului prin faptul că nu au luat măsuri adecvate pentru a opri criza climatică, potrivit CNN.

Mesajul şocant al celei mai tinere activiste : "Suntem la începutul unei dispariţii în masă şi tot ce puteţi face este să vorbiţi despre bani "

Plângerea a fost depusă la scurt timp după ce Thunberg a ţinut un discurs prin care i-a mustrat pe liderii mondiali prezenţi la Summit-ul ONU pentru Acţiunea Climatică de la New York.

Pe un ton furios Greta Thunberg le-a spus liderilor mondiali că „nu îi va ierta niciodată” pentru că nu au reuşit să oprească schimbările climatice: "Suntem la începutul unei dispariţii în masă şi tot ce puteţi face este să vorbiţi despre bani şi să spuneţi basme despre o creştere economică eternă", a declarat luni adolescenta suedeză la Adunarea Generală a Naţiunilor Unite. "Cum îndrăzniţi?", a adăugat Thunberg.

„Mi-aţi furat visele şi copilăria cu cuvintele voastre goale - şi totuşi, sunt unul dintre norocoşi”, a declarat luni Thunberg. „Oamenii suferă, oamenii mor”, a afirmat acesata.

Petiţia numeşte cinci ţări - Germania, Franţa, Brazilia, Argentina şi Turcia - despre care spun că nu şi-au respectat obligaţiile în temeiul Convenţiei privind Drepturile Copilului, un tratat privind drepturile omului vechi de 30 de ani, care este cel mai ratificat din istorie.

Plângerea vine în contextul în care Organizaţia Naţiunilor Unite găzduieşte un Summit pentru Acţiuni Climatice în prima zi a Adunării Generale, în care zeci de lideri mondiali îşi prezintă măsurile pentru reducerea emisiilor de dioxid de carbon din ţările lor.

Cu ocazia unei conferinţe de presă de peste culme, Thunberg şi ceilalţi copii care s-au alăturat petiţiei şi-au exprimat frustrarea neplăcută de lipsa de urgenţă manifestată de liderii mondiali în lupta împotriva schimbărilor climatice.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bani,
incepere,
mesaj,
socant

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.