Mesajul de Craciun al Papei Benedict - urbi et orbi (VIDEO)

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 25 decembrie 2011 40 afişări

Papa Benedict al XVI-lea a făcut apel la încetarea războiului civil din Siria şi la reluarea negocierilor de pace între israelieni şi palestinieni, cu ocazia mesajului de Crăciun "urbi et orbi" (către Roma şi către toată lumea) rostit duminică din Bazilica Sf. Petru din Roma, în faţa a mii de pelerini.

"Fie ca Dumnezeu să aducă sfârşitul violenţelor din Siria, unde atât de mult sânge a fost deja vărsat", a spus Suveranul Pontif. "Fie ca Principele Păcii să aducă pacea şi stabilitatea în Ţara unde a ales să vină pe lume şi să încurajeze reluarea dialogului între israelieni şi palestinieni."

El s-a referit şi la victimele foametei din Cornul Africii şi la victimele inundaţiilor din Thailanda şi Filipine, făcând apel la comunitatea internaţională să ofere asistenţă "numeroaselor persoane refugiate care vin din nordul Africii şi a căror demnitate este atât de greu încercată".

Papa a vorbit şi despre necesitatea unui dialog pentru stabilitate politică şi socială în Myanmar, Irak, Afganistan şi regiunea Marilor Lacuri din Africa. "Naşterea Pruncului Isus a adus lumii un mesaj universal de reconciliere şi pace. Să ne deschidem inimile şi să-l primim în vieţile noastre, cu bucurie şi încredere, spunându-i 'Vino şi salvează-ne'", a încheiat şeful Bisericii Catolice.

Benedict al XVI-lea a rostit apoi urări de Crăciun în 65 de limbi, încheind cu limba latină. În limba română, urarea sa a fost "Sărbători fericite de Crăciun şi Anul Nou!".

Urmărește Business Magazin

/actualitate/mesajul-de-craciun-al-papei-benedict-urbi-et-orbi-video-9097186
9097186
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.