Mesajele trimise pe WhatsApp pot fi citite şi de alte persoane. Compania a fost amendată deja cu 225 de milioane de euro

Postat la 09 septembrie 2021 510 afişări

Mesajele trimise pe WhatsApp pot fi citite şi de alte persoane. Compania a fost amendată deja cu 225 de milioane de euro

Facebook foloseşte moderatori umani pentru mesajele blocate.

Moderatorii pot să vadă ultimele 5 mesaje.

Mark Zuckerberg asigura în 2018 că WhatsApp este criptat în totalitate.

Moderatorii angajaţi de WhatsApp pot să citească mesajele utilizatorilor, potrivit presei din Statele Unite. Acest lucru contrazice promisiunea făcută de Facebook cu privire la respectarea confidenţialităţii mesajelor.

Cum s-a aflat această informaţie?

Surpriza din partea companiei Facebook, aceasta a declarat de mai multe ori că nimeni nu poate să citească mesajele utilizatorilor, care sunt criptate prin WhatsApp.

Jurnaliştii de la ProPublica, un site de investigaţii, spun că WhatsApp nu este atât de confidenţial pe cât se laudă Facebook, care foloseşte serviciile companiei Accenture, la cenzurarea mesajelor spam, ilegale şi de dezinformare.

Cine citeşte mesajele private?

Conform informaţiilor culese de Aleph News, există cel puţin 1000 de persoane, angajate ca să modereze mesajele de pe WhatsApp. Algoritmul se ocupă de eliminarea textelor care transmit informaţii false, mesaje de tip spam, idei extremiste.

Cititi mai multe pe www.alephnews.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
mesaje,
companie,
lectura

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.