Mesaj dur al cancelarului Angela Merkel în Bundestag pentru politicienii care ignoră pericolul COVID

Autor: Gabriel Negreanu Postat la 29 octombrie 2020 1034 afişări

Populiştii care susţin că noul virus este inofensiv sunt periculoşi şi iresponsabili, a declarat, joi, cancelarul german Angela Merkel. „Ne aflăm într-o situaţie dramatică la începutul sezonului rece. Ne afectează pe toţi, fără excepţie", a declarat Merkel în Bundestag.

Mesaj dur al cancelarului Angela Merkel în Bundestag pentru politicienii care ignoră pericolul COVID

„Minciuna şi dezinformarea, teoriile conspiraţiei şi ura afectează nu numai dezbaterea democratică, ci şi lupta împotriva virusului”, a declarat Angela Merkel ăn faţa Parlamentului, într-un discurs întrerupt în multe rânduri de de parlamentarii Alternativa pentru Germania (AfD), partid catalogat ca fiind de extremă dreapta.

Parlamentari din AfD consideră noile restricţii o reducere istorică a libertăţii.

„Bombardamentul zilnic cu numărul de infecţii este conceput în mod clar pentru a speria oamenii, deoarece majoritatea nu văd COVID-ul în viaţa lor de zi cu zi”, a declarat preşedintele onorific al AfD, Alexander Gauland.

Îngrijorările că spitalele vor fi copleşite au dus la implementarea pentru patru săptămâni a unei carantine parţiale în Germania. Măsurile anunţate de Merkel includ închiderea restaurantelor, sălilor de sport şi a teatrelor.

Germania a înregistrat o creştere record de 16.774 de cazuri joi, ajungând la 481.013. Numărul morţilor a crescut cu 89 până la 10.272.

„Iarna va fi grea - patru luni lungi, grele - dar se va termina", a spus Merkel.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
merkel,
covid,
bundestag

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.