Merkel vrea să îl ameninţe pe David Cameron cu anularea summitului UE din noiembrie

Postat la 22 octombrie 2012 6 afişări

Cancelarul german Angela Merkel vrea să îl ameninţe pe premierul britanic David Cameron cu anularea summitului european din noiembrie, în cazul în care acesta îşi păstrează poziţia cu privire la bugetul Uniunii Europene (UE), scrie Financial Times în ediţia de luni.

"Germania prevede să avertizeze Marea Britanie că va căuta să impună o anulare a summitului european de luna viitoare, dacă premierul David Cameron insistă să opună un vot de veto oricărui acord care ar prevedea altceva în afară de o blocare a cheltuielilor", scrie ziarul britanic, care citează persoane apropiate negocierilor.

"Doamna Merkel încearcă să îl convingă pe domnul Cameron să susţină un compromis german care prevede plafonarea cheltuielilor UE la 1% din PIB-ul Uniunii", precizează FT.

Cameron s-a declarat vineri pregătit să opună un vot de veto proiectului de buget plurianual pentru perioada 2014-2020 al UE, dacă acesta prevede creşteri de cheltuieli "inacceptabile", sugerând lungi şi dificile negocieri în cadrul summitului extraordinar prevăzut în perioada 22-23 noiembrie.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Merkel,
David Cameron,
/actualitate/merkel-vrea-sa-il-ameninte-pe-david-cameron-cu-anularea-summitului-ue-din-noiembrie-10249122
10249122
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.