Mercedes atacă piaţa dominată de Tesla. Investiţii de 1 miliard de dolari în producţia de maşini electrice în Statele Unite

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 22 septembrie 2017 251 afişări

Daimler plănuieşte să investească 1 miliard de dolari pentru a produce maşini electrice Mercedes-Benz la fabrica din Alabama, Statele Unite. Producătorul german va contesta astfel supremaţia celor de la Tesla chiar la ei acasă, notează Bloomberg.

Mercedes atacă piaţa dominată de Tesla. Investiţii de 1 miliard de dolari în producţia de maşini electrice în Statele Unite

Daimler va construi cea de-a cincea fabrică de baterii şi va crea peste 600 de locuri de muncă în regiune. Fabrica din Alabama va asambla SUV-uri electrice pentru a face concurenţă Model X, vehicul din aceeaşi clasă produs de Tesla.

"Celebrăm 20 de ani de activitate la fabrica din Tuscaloosa, Alabama, şi folosim această ocazie pentru a extinde operaţiunile", a declarat Markus Schaefer, şeful de producţie, în cadrul unui interviu acordat Bloomberg TV.

Anul trecut, Tesla Model S a depăşit ca vânzări Mercedes S-Class şi BMW Seria 7 în Statele Unite.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.