Descurcaţi-vă cu 20 de dolari pe an: ţara care ŞI-A BĂTUT JOC de drepturile omului

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 20 septembrie 2017 237 afişări

Descurcaţi-vă cu 20 de dolari pe an: ţara care ŞI-A BĂTUT JOC de drepturile omului

Legislatorii din Filipine, mulţi dintre ei apropiaţi ai preşedintelui Duterte, a votat alocarea unui buget anual de doar 20 de dolari pentru Comisia de Apărare a Drepturilor Omului, instituţie ce a criticat în mai multe rânduri războiul sângeros pe care Duterte îl poartă împotriva traficanţilor de droguri.

Aproape 80% din parlamentarii prezenţi au susţinut măsura de reducere a bugetului, într-o mişcare pe care presa a catalogat-o drept un răspuns al preşedintelui pentru cei care se implică în acţiunile sale.

"Dacă vrei să protejezi drepturile criminale, fă rost de bani de la criminali", a declarat Pantaleon Alvarez, purtătorul de cuvânt al Parlamentului şi apropiat al preşedintelui. El a numit Comisia de Apărare a Drepturilor Omului o instituţia inutilă care protejează drepturile unor criminali.

Astfel, măsură reduce bugetul instituţiei de la 42 de milioane de dolari (bugetul din 2017) la doar 20 de dolari pentru anul viitor.

Preşedintele Republicii Filipinelor, Rodrigo Duterte, a declarat război drogurilor, însă spre deosebire de alţi preşedinţi care au făcut asta, Duterte şi-a îndemnat cetăţenii să ucidă traficanţii şi dependenţii de droguri suspectaţi, scrie publicaţia britanică Daily Mail.

 

"Dublaţi-vă, triplaţi-vă eforturile, dacă este nevoe", le-a spus Duterte poliţiştilor. "Aceste scursuri ale societăţii ne distrug copii. Vă avertizez, nu încercaţi droguri, nu contează dacă eşti poliţist, chiar o să te ucid", a spus preşedintele într-un din discursurile sale din cadrul campaniei prezidenţiale.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.