Meleşcanu nu-şi asumă haosul de la votul din Diaspora: Ca să fie foarte clar - organizarea alegerilor revine BEC

Postat la 10 iunie 2019 58 afişări

Ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, a declarat, luni, că de pregătirea şi organizarea alegerilor din diaspora se ocupă Biroul Electoral Central, iar instituţia pe care o conduce nu are decât responsabilitatea de a asigura sprijin logistic.

Meleşcanu nu-şi asumă haosul de la votul din Diaspora: Ca să fie foarte clar - organizarea alegerilor revine BEC

„În ceea ce priveşte alegerea pentru Parlamentul European. Vreau să precizez un lucru important. În ceea ce priveşte pregătirea şi organizarea alegerilor din Parlamentul European, revine BEC. Există şi prevederi care se referă la Ministerul Afacerilor Externe (MAE). MAE asigură logistic procesul de votare. Ca să fie foarte clar. Responsabilitatea este a Biroului Electoral pentru secţiile de votare. Ministerul Afacerilor Externe are obligaţia de sprijin logistic”, a declarat Teodor Meleşcanu.

Potrivit ministrului, în data de 8 februarie, MAE a transmis o circulară la toate misiunile diplomatice prin care a cerut propuneri privind centrele de votare existente în străinătate şi dacă este cazul să fie suplimentat numărul acestora.

„Am solicitat şi tuturor ambasadorilor ca propunerile să ţină seama de numărul de români (...) şi, în al doilea rând, să obţină de la autorităţi aprobarera de a deschide noi centre de votare”, a mai spus Meleşcanu.

„În peste 400 de secţii nu au existat probleme. S-au desfăşurat în condiţii legale. La mai multe secţii au avut loc incidente şi, ce este cel mai grav, este că o parte a cetăţenilor nu au reuşit să voteze”, a mai punctat ministrul de Externe.

Precizările vin după ce, la alegerile din 26 mai, mulţi dintre cetăţenii români din diaspora nu au putut vota din cauza cozilor imense formate la secţiile de vot.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
alegeri,
melescanu,
organizare,
diaspora

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.