Meleşcanu: Aducerea de arme atomice în Europa după anularea INF ar fi o "reacţie inadecvată"

Postat la 12 februarie 2019 30 afişări

România este "foarte preocupată" de intenţia Statelor Unite de retragere din Tratatul Forţelor Nucleare Intermediare (INF), afirmă ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, într-un interviu acordat publicaţiei Die Welt, avertizând că aducerea de arme atomice în Europa ar fi o "reacţie inadecvată".

Meleşcanu: Aducerea de arme atomice în Europa după anularea INF ar fi o "reacţie inadecvată"

"Dacă Moscova nu vrea niciun fel de dialog, vom fi forţaţi să găsim răspunsuri proporţionate. Dar staţionarea de arme atomice în Europa ar fi categoric o reacţie inadecvată. Eu nu întrevăd aşa ceva, nici în România", a declarat Teodor Meleşcanu înaintea reuniunii NATO de la Bruxelles.

România este "foarte preocupată" că Statele Unite vor să se retragă din Tratatul Forţelor Nucleare Intermediare, a subliniat Meleşcanu. "Eu cer Rusiei să facă totul pentru a reveni la respectarea Tratatului INF şi pentru salvarea acordului", a precizat ministrul român de Externe.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
melescanu,
arme,
europa,
reactie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.