Medicul Virgil Musta se aşteaptă la creşterea contaminărilor în ianuarie

Autor: Andreea Tobias Postat la 06 decembrie 2020 191 afişări

Medicul Virgil Musta se aşteaptă la creşterea contaminărilor în ianuarie

Medicul Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara se aşteaptă la creşterea contaminărilor cu noul coronavirus în luna ianuarie. Medicul recomandă sărbători în familia restrânsă, mască la orice contact, iar viitorilor guvernanţi accent pe educaţie şi sănătate.  

Medicul a declarat la Digi24 că luna decembrie este „puţin altfel decât în ceilalţi ani”, pentru că oamenii trebuie să ţină cont totuşi de numărul foarte mare de cazuri şi de situaţia pandemică.

„Cred că va trebui să fim responsabili, să păstrăm totuşi această distanţare socială, nu sunt recomandabile asocierile foarte mari de oameni. Este bine să ne petrecem sărbătorile în familia restrânsă pentru că orice contact cu o altă persoană fără purtarea măştii este un pericol”, a afirmat medicul.

Acesta a adăugat că, în opinia sa, oamenii pot desfăşura orice activitate, dar restricţionată de reguli: „să purtăm masca la orice întâlnire cu o altă persoană”.

Întrebat dacă se aşteaptă la o lună ianuarie mai dificilă din acest punct de vedere, cu un număr mai mare de cazuri, Virgil Musta a răspuns: „Da, foarte probabil că va creşte numărul de cazuri, dar noi să sperăm că măsurile luate, coroborate cu stagnarea numărului de cazuri, va menţine sub control situaţia pandemică”.

Medicul timişorean a afirmat că presiunea pe sistemul sanitar este foarte mare şi, după părerea sa, cheia este „munca în afara spitalului: de a convinge oamenii să respecte regulile ca să nu se îmbolnăvească”.

În ceea ce priveşte alegerile, medicul a afirmat că votul este „o obligaţie civică”: „De aceea eu cred că noi trebuie să învăţăm să avem această obligaţie pentru că este importantă. De acest vot depind viitorii patru ani în ţara noastră”.

Întrebat, de asemenea, dacă oamenii se vor feri să meargă la urne din cauza pandemiei, medicul a declarat că este posibil acest lucru, dar „din punct de vedere medical, dacă se respectă regulile, eu cred că scrutinul este în siguranţă. Noi lucrăm cu pacienţii infectaţi zi de zi şi totuşi nu ne-am contaminat sau mare parte din noi nu s-a contaminat pentru că respectăm aceste reguli”.

Totodată, Virgil Musta a spus că cei care vin la guvernare ar trebui să aibă ca prioritate zero două domenii: învăţământul - pentru că de aici pornesc toate - şi apoi sănătatea. „O naţie care este educată şi sănătoasă poate să prospere”, a conchis medicul.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
musta,
pandemie,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.