Medicul Virgil Musta, acuzat de conflict de interese. Sesizare a ÎCCJ în cazul preşedintelui AEP

Autor: Laura Buciu Postat la 09 ianuarie 2023 23 afişări

Şeful Secţiei Boli Infecţioase II în cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeş” Timişoara, Virgil Filaret Musta, este acuzat de conflict de interese de Agenţia Naţională de Integritate (ANI) pentru că ar fi încheiat un contract cu o firmă unde este asociat.

Medicul Virgil Musta, acuzat de conflict de interese. Sesizare a ÎCCJ în cazul preşedintelui AEP

Potrivit ANI, medicul Virgil Musta este acuzat că la data de 20 iulie 2020, societatea comercială în cadrul căreia el şi fratele lui deţin calitatea de asociat şi funcţia de medic primar, iar soţia lui Musta deţine funcţia de medic specialist, „a încheiat un contract de prestări servicii medicale şi actele adiţionale aferente, cu spitalul în cadrul căruia Musta Virgil Filaret exercită funcţia de şef secţie, încălcând astfel prevederile art. 178, alin. (2) din Legea nr. 95/2006, coroborate cu prevederile art. 185, alin. (15) din acelaşi act normativ”.

Tot de conflict de interese este acuzat şi Sabin Lifa, fost director executiv adjunct în cadrul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Timiş. Potrivit ANI, în perioada exercitării funcţiei de director executiv adjunct al DSVSA Timiş, a aprobat pentru societatea comercială în cadrul căreia fiul său era angajat cu contract individual de muncă, un număr de 23 de deconturi justificative întocmite de către acesta, iar societatea comercială a încasat din deconturi suma de 54.823,86 lei.

Potrivit comunicatului transmis de ANI, luni dimineaţa, Maria Sauer, director al Staţiunii de Cercetare Dezvoltare pentru Creşterea Ovinelor şi Caprinelor Caransebeş, din judeţul Caraş-Severin, s-a aflăt în incompatibilitate în perioada 22 iulie 2019 – 28 iulie 2021, întrucât a deţinut funcţia de director al Staţiunii de Cercetare şi membru în consiliul de administraţie, iar soţul său a deţinut funcţia de administrator/asociat la două societăţi cu capital privat al căror obiect de activitate este similar cu cel deţinut de Staţiunea de Cercetare.

În cazul preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente, Constantin-Florin Mituleţu-Buică, ANI a sesizat Parchetul.

„Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu privire la existenţa indiciilor referitoare la săvârşirea de către Constantin-Florin Mituleţu-Buică a infracţiunii de folosire a funcţiei pentru favorizarea unor persoane prevăzută de art. 301 din Codul Penal, întrucât, în exercitarea atribuţiilor de Preşedinte al Autorităţii Electorale Permanente a emis, aprobat şi semnat un număr de 9 acte materiale prin care s-a obţinut un folos patrimonial pentru cumnata acestuia, care a fost încadrată la Cabinetul Vicepreşedintelui Autorităţii Electorale Permanente pe funcţia de consilier”, arată ANI în comunicatul transmis luni.

Şi în cazul lui Andrei Dumitrescu, comandant detaşament la Unitatea Specială 72 Jandarmi Protecţie Instituţională „Anghel Saligny” Cernavodă, au fost sesizaţi procurorii.

„Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu privire la existenţa indiciilor referitoare la săvârşirea de către Dumitrecu Andrei a infracţiunii de fals în declaraţii prevăzută de art. 326 din Codul Penal, întrucât, nu a declarat veniturile realizate din jocuri de noroc, în valoare totală de 2.500 Lei, în declaraţiile de avere depuse în perioada exercitării funcţiei publice”, potrivit comunicatului citat.

ANI arată că persoanele evaluate au fost informate despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază: de a fi asistate sau reprezentate de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ani,
buică,
musta

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.