Medic din România: „Este jignitor! Am trimis bolnavi în Germania cu bacterii de care nu mai auziseră de 40 de ani”

Postat la 14 mai 2016 1050 afişări

Medic din România: „Este jignitor! Am trimis bolnavi în Germania cu bacterii de care nu mai auziseră de 40 de ani”

Rezultatele analizelor în cazul dezinfectanţilor Hexi Pharma sunt periculoase pentru pacienţi şi jignitoare pentru medici, spune doctorul Cătălin Cîrstoveanu, şeful secţiei ATI nou-născuţi de la Spitalul Marie Curie din Bucureşti. La „24 într-o oră” acesta a spus că, după ce a trimis pacienţi în Germania, medicii de acolo i-au atras atenţia că au găsit bacterii de care nu mai auziseră de 40 de ani.

„Este jignitor pentru noi, ca doctori, să auzim şi să trecem prin astfel de momente. În 2007, noi am început să ducem copii în alte ţări pentru operaţii pe cord şi am primit buletinele bacteriologice la mulţi copii de-ai noştri. Şi ne-au atras atenţia că sunt germeni extrem de serioşi şi pe care ei nu i-au văzut de foarte mulţi ani. De exemplu, în Germania spuneau că au fost microbi pe care nu i-au văzut de 40 de ani”, a spus doctorul Cătălin Cîrstoveanu.

Tot acesta spune că semne de întrebare ar trebui să ridice şi medicamentele folosite în România, care au efecte mult mai slabe decât cele din străinătate.

Cititi mai multe pe www.digi24.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/medic-din-romania-este-jignitor-am-trimis-bolnavi-in-germania-cu-bacterii-de-care-nu-mai-auzisera-de-40-de-ani-15319328
15319328
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.