Mediafax Talks about Auto Industry: Piaţa auto va continua tendinţa negativă, cu profitabilitate zero

Postat la 27 iunie 2012 20 afişări

Piaţa de autovehicule va continua trendul negativ în acest an, iar profitul reţelelor de distribuţie va rămâne în jurul a zero, în condiţiile în care în primele cinci luni media profitabilităţii la nivelul industriei este negativă, estimează Asociaţia Producătorilor şi Importatorilor de Automobile.

"Scăderea vânzărilor a condus la o prăbuşire a cifrei de afaceri în perioada 2008-2010, cu 50% în 2010 faţă de 2008. Estimarea este că pentru 2011 reducerea va fi de 60%, iar cifrele din 2012 vor confirma continuarea acestei prăbuşiri. Cifra de afaceri va continua trendul negativ în acest an", a declarat, miercuri, Brent Valmar, vicepreşedintele Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA), la conferinţa Mediafax Talks about Auto Industry.

El a arătat, de asemenea, că din cauza crizei a avut loc şi o scădere a numărului de distribuitori autorizaţi ale diferitelor mărci auto, însă cifrele oficiale nu arată dimensiunea reală a dificultăţilor de pe piaţa auto.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/mediafax-talks-about-auto-industry-piata-auto-va-continua-tendinta-negativa-cu-profitabilitate-zero-9788095
9788095
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.