McDonald's raportează un profit de 1,5 mld.dolari în trimestrul al treilea, în creştere cu 5%

Autor: Vlad Popescu Postat la 22 octombrie 2013 52 afişări

Profitul net al McDonald's, cel mai mare lanţ de restaurante din lume după vânzări, a crescut cu 5% în trimestrul al treilea faţă de perioada corespunzătoare a anului trecut, la 1,52 miliarde de dolari, în timp ce veniturile au urcat cu 2%, la 7,32 miliarde de dolari.

McDonald's raportează un profit de 1,5 mld.dolari în trimestrul al treilea, în creştere cu 5%

Vânzările restaurantelor deschise de cel puţin 12 luni, un important indicator al afacerilor companiei, au crescut cu 0,9% în perioada analizată, uşor sub estimările analiştilor.

În trimestrul al treilea al anului trecut, compania americană a înregistrat venituri de 7,15 miliarde de dolari şi un profit net de 1,45 miliarde de dolari.

Rezultatele McDonald's au evoluat pozitiv în Statele Unite şi Europa, dar au înregistrat scăderi în regiunile Asia-Pacific, Orientul Mijlociu şi Africa, potrivit unui comunicat transmis luni de grupul american.

Pentru trimestrul al patrulea, compania anticipează că vânzările vor evolua în linie cu trendul ultimelor trimestre, în timp ce marjele înregistrate de restaurante vor scădea.

În primele nouă luni ale anului, vânzările McDonald's au crescut cu 2%, la 21 miliarde de dolari, iar profitul net a urcat cu 3%, la 4,18 miliarde de dolari.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
MCDONALD'S,
PROFIT,
VÂNZĂRI
/actualitate/mcdonald-s-raporteaza-un-profit-de-1-5-mld-dolari-in-trimestrul-al-treilea-in-crestere-cu-5-11548045
11548045
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.