Una dintre cele mai mari tranzacţii din istorie: Cât vor încasa şefii grupului Vodafone în urma vânzării participaţiei la Verizon Wireless

Autor: Marius Oncu Postat la 21 octombrie 2013 51 afişări

Echipa de conducere a grupului britanic Vodafone va încasa 56 milioane de lire sterline (90,6 milioane de dolari) la finalizarea vânzării paticipaţiei deţinute de operatorul telecom la compania americană Verizon Wireless, una dintre cele mai mari tranzacţii din istorie, potrivit The Guardian.

Vodafone vinde participaţia deţinută la compania mixtă Verizon Wireless partenerului Verizon Communications pentru 130 de miliarde de dolari. Tranzacţia, a treia ca valoare în istoria sectorului privat, urmează să se încheie anul următor.

Grupul britanic a promis să distribuie acţionarilor 71% din banii încasaţi. Acţionarii vor primi atât bani, cât şi titluri la Verizon Communications.

Potrivit unor date publicate de Vodafone, conducerea grupului, circa 250 de persoane, a acumulat în total 50 de milioane de acţiuni Vodafone, iar în urma vânzării Verizon Wireless vor primi 16 milioane de lire sterline şi acţiuni Verizon în valoare de 40 de milioane de lire.

Directorul general al Vodafone va primi peste 10 milioane de lire, sumă apropiată de salariul primit anul trecut, de 11 milioane de lire.

Recordul tranzacţiilor în rândul companiilor private este încă deţinut de preluarea companiei germane Mannesmann de către Vodafone pentru 200 de miliarde de dolari, urmată de fuziunea AOL cu Time Warner.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
VODAFONE,
VERIZON,
/actualitate/una-dintre-cele-mai-mari-tranzactii-din-istorie-cat-vor-incasa-sefii-grupului-vodafone-in-urma-vanzarii-participatiei-la-verizon-wireless-11545552
11545552
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.