Matteo Renzi recunoaşte că nu prea se descurcă să vorbească în engleză

Autor: Mihai Draghici Postat la 13 martie 2015 69 afişări

Premierul Italiei, Matteo Renzi, a admis din nou că nu vorbeşte bine limba engleză, cu ocazia prezentării unui plan de reformare a învăţământului italian, informează site-ul de ştiri TGcom.it.

Matteo Renzi a prezentat vineri planul de reformare a sistemului educaţional italian, intitulat "Buona Scuola" ("Învăţământ eficient"), o atenţie specială urmând să se acorde predării limbii engleze în şcolile italiene încă din clasa întâi.

"Reforma sistemului educaţional intensifică predarea muzicii, artelor, limbilor străine", a spus Renzi.

"Se va acorda o atenţie specială, din şcoala primară, profesionalismului absolut al profesorilor de limba engleză, (...) pentru însuşirea perfectă a limbii engleze", a adăugat premierul Italiei.

"Ministrul Educaţiei este profesor de limba engleză, iar şeful Guvernului ar avea mare nevoie de un astfel de profesor", a glumit Renzi, criticat pentru faptul că nu stăpâneşte bine engleza.

La sfârşitul lunii februarie, Matteo Renzi a făcut o altă glumă despre modul în care se descurcă în limba engleză, cu ocazia unei întrevederi cu secretarul general NATO, Jens Stoltenberg. "Engleza mea este nemaipomenită, dar acum vorbesc în italiană...", afirma premierul Italiei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ITALIA,
RENZI,
/actualitate/matteo-renzi-recunoaste-ca-nu-prea-se-descurca-sa-vorbeasca-in-engleza-13980967
13980967
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.