Commerzbank va plăti 1,7 miliarde dolari pentru închiderea unor investigaţii în SUA

Autor: Anca Dumitrescu Postat la 12 martie 2015 55 afişări

Commerzbank a acceptat joi plata a 1,7 miliarde de dolari pentru închiderea unor investigaţii ale autorităţilor federale şi statale americane în care banca germană este acuzată că a încălcat legislaţia referitoare la activităţile de spălare de bani.

Departamentul pentru Servicii Financiare din New York a anunţat că banca germană Commerzbank a permis transferuri de bani ale unor ţări sancţionate precum Iran şi Sudan, ascunzând informaţii care ar fi alertat autorităţile de reglementare, relatează MarketWatch.

Commerzbank a contribuit şi la frauda în contabilitate făcută de compania japoneză de dispozitive optice Olympus.

Într-un comunicat separat, Rezerva Federală a anunţat că investighează dacă trebuie aduse acuzaţii unor angajaţi ai băncii, implicaţi în activităţi ilegale.

Banca germană a dezvăluit în luna februarie că negociază un acord cu procuratura camericană şi a majorat provizioanele pentru litigii.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
COMMERZBANK,
PENALIZARE,
/actualitate/commerzbank-va-plati-1-7-miliarde-dolari-pentru-inchiderea-unor-investigatii-in-sua-13976793
13976793
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.