Măsurile de austeritate au crescut inegalităţile sociale, apreciază experţi ai FMI

Postat la 14 martie 2014 41 afişări

Experţi ai Fondului Monetar Internaţional (FMI) au apreciat joi că măsurile de austeritate implementate în unele ţări bogate, uneori sub presiunea Fondului, au contribuit la creşterea inegalităţilor sociale.

Măsurile de austeritate au crescut inegalităţile sociale, apreciază experţi ai FMI

 "Vasta consolidare bugetară în curs în mai multe economii a dat naştere unor îngrijorări legate de potenţialul său impact asupra inegalităţilor", admit economişti ai FMI într-un raport privind inegalităţile, al doilea publicat de instituţie în mai puţin de trei săptămâni.

Potrivit lor, planurile de economii bugetare conduc, în mod "tradiţional", la pierderi de locuri de muncă, care au "tendinţa de a consolida inegalităţile" în detrimentul celor mai puţin favorizaţi, ale căror venituri depind aproape în totalitate de salarii.

FMI, care negociază în prezent un plan de ajutorare cu Ucraina, a admis deja că a subestimat impactul austerităţii asupra creşterii, dar este pentru prima oară când evocă consecinţele sale asupra inegalităţilor sociale.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/masurile-de-austeritate-au-crescut-inegalitatile-sociale-apreciaza-experti-ai-fmi-12263764
12263764
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.