România va primi de la UE cel puţin 61 de milioane de euro pentru securizarea frontierelor

Postat la 13 martie 2014 97 afişări

Parlamentul European a aprobat, joi, alocarea a 2,6 miliarde de euro, în perioada 2014-2020, pentru securizarea frontierelor externe ale Uniunii Europene, România urmând să primească cel puţin 61 de milioane de euro.

România va primi de la UE cel puţin 61 de milioane de euro pentru securizarea frontierelor

Mai mult de jumătate din valoarea acestui fond va reveni statelor membre care aplică prevederile Schengen sub forma unei asistenţe financiare pentru programele lor naţionale de securizare a frontierelor.

Potrivit unui comunicat al PPE, România va primi un sprijin financiar de cel puţin 61 de milioane de euro. Aceste programe vor fi completate cu acţiuni coordonate de UE şi cu un mecanism de reacţie rapidă, pentru a face faţă situaţiilor de urgenţă.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/romania-va-primi-de-la-ue-cel-putin-61-de-milioane-de-euro-pentru-securizarea-frontierelor-12259413
12259413
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.