O nouă lege care sperie angajaţii. Li se va tăia din salariu dacă iau pauze de cafea si ţigară

Postat la 19 februarie 2020 1046 afişări

O nouă lege care sperie angajaţii. Li se va tăia din salariu dacă iau pauze de cafea si ţigară

O pauză de cafea sau ţigară ar putea afecta financiar angajaţii spanioli. Curtea supremă spaniolă s-a pronunţat în favoarea GALP, o companie petrolieră portugheză cu operaţiuni în Spania, care a început să contorizeze timpul angajaţilor care au petrecut prea mult în afara biroului în pauze pentru cafea sau ţigară, scrie Euronews.

„Ce urmează, să se scadă bani şi pentru pauzele de mers la baie?", se întreabă economistul Javier Diaz Gimenez, profesor la IESE Business School şi consilier la Ministerul de Interne.

El a spus că discuţiile şi controversele au apărut după ce guvernul spaniol le-a cerut companiilor în urmă cu un an să înceapă înregistrarea orelor de muncă zilnice ale angajaţilor. Gimenez a declarat pentru Euronews că intenţionează să rezolve problema angajaţilor care fac ore suplimentare, dar nu primesc bani pentru asta. „Acest lucru a sfârşit prin a se întoarce împotriva angajaţilor, pentru că anumite companii au decis să reducă timpul destinat pauzelor în loc să organizeze mai bine programul angajaţilor lor”, a adăugat el.

De aceea s-a depus contestaţie împotriva hotărârii Înaltei Curţi. Mari Cruz Vicente, secretar al sindicatului muncitorilor, a susţinut că hotărârea nu respectă legislaţia. În primul rând, cerinţa de a înregistra orele de lucru solicită să fie notate doar orele de început şi de încheiere a programului, nu şi pauzele, a spus ea. În al doilea rând, dacă companiile doresc să schimbe programul de lucru al angajaţilor, trebuie mai întâi să negocieze asta, a adăugat Vincente.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
angajati,
cafea,
companii

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.