Mastercard şi-a propus să elimine până în 2028 utilizarea plasticului PVC nereciclat din producţia de carduri şi să folosească materiale mai sustenabile, aprobate printr-un program de certificare

Autor: Roxana Rosu Postat la 07 aprilie 2023 29 afişări

Mastercard şi-a propus să elimine până în 2028 utilizarea plasticului PVC nereciclat din producţia de carduri şi să folosească materiale mai sustenabile, aprobate printr-un program de certificare

Mastercard şi-a propus să elimine până în 2028 utilizarea plasticului PVC nereciclat din producţia de carduri de plată din reţeaua sa, acesta fiind înlocuit de materiale mai sustenabile, aprobate printr-un program de certificare.

Compania îşi va sprijini partenerii emitenţi la nivel mondial în această tranziţie.

„Mastercard promovează şi modelează preocuparea colectivă a industriei noastre pentru un viitor mai sustenabil şi mai atent la mediul înconjurător”, a spus Ajay Bhalla, Preşedinte Cyber & Intelligence, Mastercard. „Pe măsură ce clienţii noştri răspund la dorinţa tot mai mare a consumatorilor de a alege opţiuni mai prietenoase cu mediul, angajamentul nostru ferm este să reducem amprenta activităţii noastre asupra mediului - în beneficiul oamenilor, al planetei şi al unei creşteri incluzive.”

Mastercard a lansat programul de carduri sustenabile în 2018 şi peste 330 de emitenţi din 80 de ţări s-au înscris, lucrând în parteneriat cu principalii producători de carduri pentru a facilitata tranziţia a peste 168 de milioane de carduri din întreaga reţea către materiale reciclate şi de origine biologică. 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.