MasterCard permite posesorilor de carduri să le folosească oriunde, până în 2020 pentru plăţi mobile în Europa

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 10 septembrie 2014 84 afişări

MasterCard permite posesorilor de carduri să le folosească oriunde, până în 2020 pentru plăţi mobile în Europa

MasterCard a anunţat că va institui acceptarea plăţilor contactless ca standard până în 2020, pentru comerciaţii care acceptă cardurile MasterCard şi Maestro în Europa, oferind asigurări că, până în 2020, consumatorii vor putea plăti cu cardurile contactless şi dispozitivele NFC la orice terminal POS din Europa.

“Europenii pot deja utiliza cardurile contactless sau face plăţi mobile prin conexiune NFC în 36 de ţări din Europa, iar entuziasmul lor pentru această metodă de plată este evident”, a declarat Javier Perez, preşedinte MasterCard Europe. “În următorii cinci ani, livrările de telefoane mobile NFC vor fi de patru ori mai mari, conform IHS Technology. MasterCard vrea să se asigure că plăţile mobile şi contactless sunt sigure şi simple oriunde în Europa, oferindu-ţi ocazia să plăteşi uşor, cum vrei, atunci când vrei.”

MasterCard stabileşte termenele de conformare, oferind un avans de timp suficient pentru ca ciclul de viaţă obişnuit al unui terminal să fie asimilat:

•           Terminalele POS existente pot fi înlocuite la sfârşitul ciclului de viaţă, însă nu mai târziu de 1 ianuarie 2020.

•           Terminalele POS noi trebuie să adere la noul standard de implementare, începând cu 1 ianuarie 2016.

Ilustrând rapiditatea cu care această tehnologie este adoptată de consumatori, un studiu despre plăţile contactless realizat de PRIME Reseach, în perioada 1 noiembrie 2013 - 30 aprilie 2014, a confirmat că posesorii de carduri apreciază confortul oferit de plăţile contactless şi se aşteaptă ca toţi comercianţii să implementeze noua tehnologie.

Conform studiului PRIME, ţările din Europa aflate pe primele locuri în funcţie de entuziasmul consumatorilor de a folosi plăţile contactless şi a le integra în rutina lor zilnică sunt Marea Britanie, Polonia, Rusia, Italia, Ungaria şi Franţa. În Marea Britanie, consumatorii consideră că acceptarea plăţilor contactless şi viteza cu care comercianţii vor adopta această tehnologie va fi un factor diferenţiator.

Chris Kangas, Director plăţi contactless MasterCard Europe, a concluzionat: “Numai în 2013, numărul tranzacţiilor contactless cu MasterCard şi Maestro din Europa s-a triplat, iar volumul acestor tranzacţii a crescut de patru ori.”

PRIME Research a realizat Raportul plăţilor contactless pe 56 de pieţe şi în 26 de limbi, în America de Nord şi de Sud, Europa, Africa, Asia şi Coasta Pacificului, concentrându-se, în principal, pe Europa. Obiectivul a fost să evalueze gradul de utilizare a produselor, disponibilitatea de a le adopta şi atitudinea consumatorilor faţă de opţiunile existente. Utilizând metode analitice proprietare PRIME şi tehnologii specifice social media, studiul a identificat 47.607 de postări relevante din social media, de la 1 noiembrie 2013 până pe 30 aprilie 2014, inclusiv, pe tema inovaţiilor în plata contactless, în contextul MasterCard şi al altor jucători din industrie.

MasterCard (NYSE: MA) este o companie de tehnologie în industria globală de plăţi cu activităţi în peste 210 de ţări şi teritorii.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
mastercard,
carduri,
posuri,
tehnologie,
tranzactii
/actualitate/mastercard-permite-posesorilor-de-carduri-sa-le-foloseasca-oriunde-pana-in-2020-pentru-plati-mobile-in-europa-13241880
13241880
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.