Maşinile care a primit zero la testele de siguranţă

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 31 ianuarie 2014 179 afişări

Cele mai bine cinci vândute maşini din India au primit nota zero la testele de siguranţă Global NCAP.

Maşinile care a primit zero la testele de siguranţă

Global NCAP, o organizaţie independentă din Marea Britanie care efectuează  anual rapoarte pentru mai mult de 50 de maşini, a ales echipările de bază pentru testele efectuate. Pentru a verifica rezistenţa structurală, fiecare model a fost testat prin simularea unui accident la o viteză de 64 km pe oră.

Dintre cele cinci maşini testate, respectiv modelele cu cele mai mari vânzari, niciuna nu a obţinut calificativ de trecere, relatează BBC.co.uk. Pentru a le ieftini, producătorii au eliminat opţiunile de siguranţă, inclusiv airbag-urile. Maşinile testate au fost Tata Nano (cea mai ieftină maşină din lume), Volkswagen Polo, Hyundai I10, Ford Figo şi Suzuki-Maruti Alto. Cele cinci modele au cumulat 20% din totalul maşinilor vândute în India în 2013. Studiile au arătat că aproximativ 80% din autovehiculele vândute au preţul de sub 8.000 de dolari.

La efectuarea testului, reprezentanţii Global NCAP se arătau mai îngrijoraţi de manechinele din maşini decît de maşini în sine, notează Theguardian.co.uk. Acest lucru e explicabil deoarece costul unui manechin folosit la teste valorează de 60 de ori mai mult decât un vehicul Tata Nano.

Ca urmare a testului, Volkswagen a retras de pe piaţă modelul Polo fără airbag-uri. Compania a anunţat că începând cu 1 februarie, maşinile vor avea în dotarea standard şi ABS, acest lucru concretizându-se într-o majorare cu 2,7% a preţului.

India este ţară cu cele mai multe accidente de circulaţie din lume. Acest lucru se datorează drumurilor proaste, nivelului slab de pregătire a şoferilor dar şi lipsei de dotări de siguranţă pe maşini. În 2012, aproape 140.000 de oameni au murit în urma incidentelor în trafic.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/masinile-care-a-primit-zero-la-testele-de-siguranta-11997550
11997550
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.