Mărturiile unei tinere cu Covid care a fost supusă unui dublu transplant pulmonar, în premieră

Postat la 03 august 2020 221 afişări

Mărturiile unei tinere cu Covid care a fost supusă unui dublu transplant pulmonar, în premieră

O tânără de 28 de ani din SUA, infectată cu noul Covid, a dat declaraţii după ce a fost supusă unui dublu transplant pulmonar, în premieră: „Nu puteam să vorbesc, abia puteam să ridic un deget, nu mă puteam mişca. Eram foarte confuză".

Conform CNN, Mayra Ramirez a declarat că înainte de a se infecta a fost atentă la respectarea tuturor măsurilor.

Tânăra de 28 de ani a ajuns la urgenţa Spitalului Memorial Northwestern pe 26 aprilie şi în câteva minute s-a simţit foarte rău.

„Tot ce-mi amintesc a fost parcă în somn, deoarece eram intubată şi au urmat şase săptămâni de coşmaruri cumplite", a spus ea pentru CNN.

Plămânii tinerei au fost deterioraţi ireversibil şi alte organe au început să cedeze. După ce Ramirez a petrecut mai mult de o lună pe ventilaţie, familia ei a mers din Carolina de Nord să se despartă de ea, pentru că medicii au anunţat că nu sunt siguri dacă va supravieţui.

A existat o opţiune pentru a-i fi salvată viaţa: un dublu transplant de plămâni.

„Fără transplant, nu ar fi supravieţuit”, a spus dr. Ankit Bharat, şeful chirurgiei toracice la Northwestern Medicine din Chicago, adăugând că Ramirez a avut multiple complicaţii legate de virus.

Faptul că era tânără şi altfel sănătoasă a transformat tânăra într-un candidat bun pentru procedura rară.

„Mă uitam la mine şi nu mi-am putut recunoaşte propriul corp”, a spus Ramirez, după ce s-a trezit în spital: „Nu puteam să vorbesc, abia puteam să ridic un deget, nu mă puteam mişca. Eram foarte confuză".

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
plamani,
transplant,
premiera

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.