Mărturii şocante ale fetelor din reţelele de prostituţie: Le drogau să fie fericite/ Cum ies din ţară?

Postat la 01 august 2019 1564 afişări

Mărturiile femeilor care reuşesc să scape din reţelele de trafic de persoane sunt şocante. Reprezentanţii Asociaţiei "Fără Cuvinte" au transmis o adresă Consiliului Europei, spunând că după toate cazurile înregistrate, reiese că dezastrul este posibil şi prin complicitatea autorităţilor.

Mărturii şocante ale fetelor din reţelele de prostituţie: Le drogau să fie fericite/ Cum ies din ţară?

“Cazul din Caracal a fost punctul de pornire, însă am atras atenţia consiliului de miniştri adunării parlamentare şi comisarul european pentru Drepturile Omului, am atras atenţia şi asupra autor probleme care afectează femeile şi fetele în România, inclusiv amânările de scoate un sistem de monitorizare din partea MAI.

În cazul din Caracal le-am atras atenţia şi am solicitat, de fapt, să se desemneze de către Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei un raportor special care să investigheze încălcarea articolului 2 din Convenţia Europeană pentru Drepturile Omului şi anume dreptul la viaţă”, a declarat Simona Voicescu, preşedintele Asociaţiei Necuvinte, pentru MEDIAFAX.

Aceasta vorbeşte şi despre cazuri de trafic de persoane în care fete erau ţinte captive luni de zile.

“Ne-au sunat, au fost nişte cazuri de fete care erau ţinute ziua pe Centura Bucureştiului şi noaptea pe Şoseaua Ştefan cel Mare. A mai fost o minoră care a fost răpită şi traficată în Călăraşi, timp de trei luni de zile. Poliţia din Călăraşi nu a făcut aproape nimic, adică poliţia din secţie, în momentul în care a ajuns la structurile specializate demersurile au mers foarte repede şi de la ei”.

“Sunt multe, sunt foarte multe astfel de situaţii, gândiţi-vă că România e pe primul loc la traficul de carne vie. Sunt 7000 de copii dispăruţi la acest moment în România, 7000 de copii şi dacă vă uitaţi pe pagina Poliţiei Române sunt 18 (...) Sunt nişte semne mari de întrebare”, spune Simona Voicescu.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
retele,
socant,
fete,
fericire,
prostitutie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.