Mars contribuie la lupta pentru combaterea coronavirusului şi donează 20 de milioane de dolari către comunităţi

Autor: Andra Stroe Postat la 30 aprilie 2020 223 afişări

Mars contribuie la lupta pentru combaterea coronavirusului şi donează 20 de milioane de dolari către comunităţi

Mars, Inc., unul dintre cei mai mari producători din domeniul alimentar din lume, se alătură eforturilor globale pentru combaterea pandemiei de coronavirus şi anunţă o donaţie de 20 de milioane de dolari, constând în produse şi bani.

Compania, o afacere de familie cu o istorie de peste o sută de ani, a încheiat parteneriate cu trei organizaţii caritabile internaţioanale – CARE, World Food Programme (WFP) şi Humane Society International (HSI) – pentru a veni în sprijinul comunităţilor în care activează şi a persoanelor vulnerabile din lanţul său de aprovizionare extins.

La nivel global, acest angajament include o donaţie constând în bani şi produse, în valoare de 20 de milioane de dolari, prin care compania vine în sprijinul oamenilor, a animalelor de companie, a celor mai afectate comunităţi, dar şi a celor aflaţi în prima linie în lupta pentru combaterea COVID-19, care în aceste momente dificile depun eforturi uriaşe. 

Programul global de sprijin include o donaţie de 5 milioane de dolari către CARE, organizaţie care răspunde nevoilor specifice de ajutorare a celor mai vulnerabile comunităţi din ţările subdezvoltate, de altfel, cele mai nepregătite pentru a face faţă unor astfel de situaţii. De asemenea, 2 milioane de dolari vor fi alocaţi către World Food Programme (WFP), pentru asigurarea alimentelor de bază şi a echipamentelor medicale necesare în spitalele din zonele afectate. De asemenea, compania donează 1 milion de dolari către Humane Society International (HSI), organizaţie care îşi concentrează în prezent eforturile pentru a ajuta animalele de companie care au fost abandonate, a-i căror proprietari s-au îmbolnăvit sau nu mai au mijloacele financiare pentru a le îngriji ca urmare a pandemiei COVID-19.

Restul donaţiei, constând în bani sau produse în valoare de 12 milioane de dolari, va fi direcţionat către organizaţii locale din pieţele în care Mars activează, precum şi către fundaţiile companiei.

La nivel local, Mars Romania şi Royal Canin Romania au încheiat parteneriate cu zece organizaţii non-guvernamentale, donând peste 165.000 de euro şi 130.000 de porţii de mâncare şi ciocolată, şi sprijinindu-le astfel misiunea în diverse domenii. Activitatea acestor organizaţii se împarte între susţinerea sistemului national de sănătate şi a personalului medical din linia întâi, în lupta împotriva Covid-19, ajutorarea celor mai vulnerabile comunităţi şi contribuţia pentru îngrijirea animalelor fără stăpân.

Printre organizaţiile partenere se numără Asociaţia Niciodată Singur – Prietenii Vârstnicilor, care are grijă de 800 de bătrâni singuri din patru oraşe, şi Asociaţia Hope for Romanian Strays, care protejează animalele fără stăpân - organizaţii a căror misiune o împărtăşim.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
comunitati,
mars,
combatere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.