Marile companii petroliere americane, încântate de victoria lui Donald Trump

Postat la 10 noiembrie 2016 140 afişări

Marile companii petroliere americane, încântate de victoria lui Donald Trump

Marile companii din industria petrolieră americană s-au arătat încântate de victoria lui Donald Trump în cursa pentru Casa Albă, aşteptând de la acesta să susţină investiţiile în acest domeniu şi să elimine unele restricţii, inclusiv dintre cele referitoare la protecţia mediului, scrie Reuters.

Cotaţiile acţiunilor celor mai multe companii din industria energiei din Statele Unite au crescut după aflarea rezultatului alegerilor prezidenţiale.

Exxon Mobil, cea mai mare companie petrolieră americană, a anunţată că se aşteaptă din partea administraţiei Trump să bazeze pe "date ştiinţifice riguroase" în ceea ce priveşte introducerea de noi reglementări.

Exxon a fost criticată de activiştii de mediu care spun că firma ar fi indus în eroare publicul şi investitorii în legătură cu efectele încălzirii globale.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.