Marian Alecu, antreprenorul care a adus McDonald’s în România, donează 5% din veniturile firmelor controlate de familia sa luptei împotriva coronavirusului

Autor: Ioana Matei Postat la 12 martie 2020 43128 afişări

Marian Alecu, antreprenorul care a adus McDonald’s în România, donează 5% din veniturile firmelor controlate de familia sa luptei împotriva coronavirusului

„Am decis să donăm 5% din cifra de afaceri din martie şi aprilie a tuturor firmelor controlate de familia mea către sănătatea românească, fie Institutului Matei Balş, fie altor institute din sistemul de sănătate românesc, în funcţie de nevoile sesizate”, a spus Marian Alecu.

Antreprenorul spune că a fost inspirat de o iniţiativă a Intesa Sanpaolo care a anunţat că donează până la 100 de milioane de dolari luptei Italiei împotriva epidemiei de coronavirus. De asemenea, instituţia financiară a anunţat că pune la dispoziţia companiilor afectate de epidemie de pe piaţa italiană împrumuturi în valoare totală de până la 5 miliarde de dolari.

Atât fratele lui Marian Alecu, cât şi fiul său sunt acţionari în diferite afaceri, în varii domenii: HoReCa, bijuterii, fashion, consultanţă, imobiliare.  

Potrivit interviurilor acordate anterior Business MAGAZIN, timp de 16 ani numele lui Marian Alecu a venit la pachet cu cel al McDonald’s România, lanţ de restaurante al cărui prim angajat a fost şi pe care l-a condus până în 2009.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
antreprenori,
firme,
lupta,
mcdonald's,
romania,
venituri,
anunt

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.